Accident grav pe Dunăre. O barcă cu 11 persoane la bord s-a răsturnat. Doi pasageri au fost spitalizați

0
0

Incidentul s-a produs sâmbătă, 27 august, în dreptul fabricii Yazaki, la ieșirea din Brăila. Pentru că nu fusese corect echilibrată, barca s-a răsturnat, iar cei 11 ocupanți, printre care și trei copii, s-au luptat să își salveze viețile.

Cele 11 persoane aflate la bordul ambarcațiunii au reușit să se salveze FOTO arhivă Adevărul
Cele 11 persoane aflate la bordul ambarcațiunii au reușit să se salveze FOTO arhivă Adevărul

Un accident ce putea avea consecințe tragice a avut sâmbătă, 27 august, pe Dunăre, în vecinătatea fabricii Yazaki din Brăila.

11 persoane care trecuseră cu barca pe malul învecinat pentru o ieșire la iarbă verde au trecut printr-un pericol de moarte, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat.

Potrivit primelor informații, barca nu fusese corect echilibrată, iar la un moment dat s-a răsturnat. Ocupanții au înotat ca să își salveze viețile. Este vorba de trei femei, cinci bărbați și trei copii.

La fața locului au ajuns rapid un echipaj al Poliției de Frontieră și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila.

Un bărbat de 55 de ani și un copil de șase ani au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la Spitalul de Urgență din Brăila.

La un pas să spulbere șalupa Poliției de Frontieră

Nu este primul incident care are loc pe Dunăre din cauza nerespectării regulilor minimale de navigare. Pe 5.07.2020, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi a văzut moartea cu ochii în urma unui incident care stârnit revoltă la acea vreme.

Aflaţi în misiune de patrulare pe Dunăre (în apropiere de mila 80), cu o ambarcaţiune tip Onix 26sd, poliţiştii au evitat în ultima clipă coliziunea cu o şalupă de agrement, foarte puternică, condusă de un bărbat care pilota haotic pe fluviu.

Înainte de incidentul-propriu-zis, poliţiştii observaseră că ambarcaţiunea de agrement naviga fără să respecte normele de pe Dunărea maritimă şi fără lumini de siguranţă, motiv pentru care au încercat să se apropie pentru a cere lămuriri, însă a fost la un pas să fie spulberaţi de cealaltă navă.

La scurt timp după ce coliziunea a fost evitată, lucrătorii de frontieră au urcat la bordul şalupei private, iar primul lucru constatat a fost acela că persoana de la timonă mirosea puternic a alcool. În plus, a avut faţă de oamenii legii o atitudine arogantă, refuzând să se supună procedurile prevăzute de lege pentru astfel de situaţii.

„Colegii noştri au procedat la escortarea ambarcaţiuniii până la mal. Concomitent au solicitat prezenţa unui echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, în vederea testării cu aparatul de tip Drager, însă conducătorul ambarcaţiunii a refuzat efectuarea testului alcoolscopic. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde a refuzat şi recoltarea de mostre biologice”, au precizat reprezentanții Poliţiei de Frontieră.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite