A provocat un accident de circulaţie pe fondul consumului de alcool. Şoferul băut nu avea nici poliţă RCA obligatorie valabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr de 24 de ani este cercetat pentru refuz de la prelevarea de mostre biologice, fiindu-i reţinut permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Pe 26 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ianca au fost sesizaţi de către un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Buzău, cu privire la faptul că a fost implicat într-un accident rutier, pe raza satului Berleşti, oraşul Ianca.

”La faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe un bărbat de 46 de ani, şi au stabilit că, în timp ce acesta ar fi condus maşina pe raza localităţii Berleşti, ar fi intrat cu ea în vehiculul apelantului. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând ca avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,53 mg/l”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto documentele maşinii, iar cu ocazia verificării acestora s-a constatat faptul că nu deţine poliţă RCA obligatorie valabilă, fiind sancţionat contravenţional cu amendă, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta a refuzat.

Pe numele său a fost deschis acum un dosar penal pentru refuz de la prelevarea de mostre biologice. Ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite