Viscol şi ninsoare în Botoşani. Un drum naţional a fost închis, iar un microbuz cu pasageri a rămas captiv în nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna şi-a intrat în drepturi la Botoşani. De ieri seară ninge şi viscoleşte aproape fără oprire. Mai ales în zona de nord a judeţului drumurile s-au înzăpezit. Două maşini au rămas prinse în troiene, iar un drum naţional a fost închis.

Dacă până sâmbătă seara Botoşaniul a fost ferit de ninsori, de la primele ore ale zilei de duminică iarna s-a dezlănţuit. De aproape 10 ore ninge fără încetare. Ceea ce este mai grav, viscolul s-a dezlănţuit împrăştiind zăpada pe carosabil. Temperaturile sunt de asemenea extrem de scăzute, ajungându-se la -20 de grade Celsius. Botoşaniul se află sub cod galben de viscol şi ninsoare. Efectele nu au încetat să apară.

Un drum naţional închis şi maşini blocate în zăpadă

Cel mai greu este pe drumurile nordice. Utilajele intervin la foc continuu, dar acţiunea lor este îngreuiată de viscolul care împrăştie zăpada de pe câmp, direct pe drumurile circulate. Drumul naţional Botoşani-Săveni a fost închis temporar în această dimineaţă. Din cauza zăpezii viscolite, vizibilitatea era sub 5 metri. 

Totodată, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. Din cauza condiţiilor meteo, un microbuz  care transporta 5 persoane a rămas blocat pe drumul ce leagă localitatea Ghireni de Coţuşca. Pentru salvarea pasagerilor au plecat deja echipaje de la Drumuri şi Poduri, dar şi de ISU. Totodată, un alt autoturism a rămas blocat în nămeţi la ieşirea din municipiul Dorohoi. Maşina a fost scoasă rapid de salvatori din zăpadă.

Şcoli închise două zile

Din cauza zăpezii şi a viscolului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ timp de două zile. Practic vacanţa elevilor se va prelungi cu două zile. Aceştia vor relua cursurile miercuri. Totodată autorităţile vor intensifica căutarea persoanelor fără adăpost. Câteva localităţi au rămas deja fără curent electric din cauza viscolului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Imagini de la deszăpezirile din Brăila. Militarii, din nou eroii populaţiei afectate de viscol

Cursurile şcolare au fost suspendate pentru două zile şi în Neamţ. ISJ a decis că nu se vor face ore luni şi marţi

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite