UPDATE Coşmarul alb revine la Botoşani: 15 drumuri sunt închise de 12 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumarii au cerut restricţionarea traficului ca să poată acţiona pe drumurile din judeţ: foto Adevărul
Drumarii au cerut restricţionarea traficului ca să poată acţiona pe drumurile din judeţ: foto Adevărul

56 de utilaje de deszăpezire acţionează în judeţul Botoşani.Până la ora 11.30, judeţul este sub avertizare cod galben de vînt puternic. Rafalele de vânt pot atinge izolat 75 de kilometri la oră. Deszăpezire se face sub protecţia Poliţiei.

UPDATE, ora 17.30 Cele două drumuri naţionale şi 13 judeţene sutn închise şi la această oră. Se acţionează cu 56 de utilaje de deszăpezire. Potrivit prefectului de Botoşani, drumurile ar putea fi redate circulaţiei în jurul orei 20.00. 

UPDATE, ora 11.45 Alte două drumuri judeţene sunt închise circulaţiei. Este vorba despre DJ 293 A Coţuşca – Viişoara Mică, pe o lungime de 3 km şi DJ 293 Coţuşca – Mileanca,  pe o distanţă de 16.7 km. De asemenea,  15 drumuri judeţene şi naţionale rămân blocate de dimineaţă. Nu se circulă pe  DN 29 Botoşani – Săveni – Manoleasa ,  DN 24 C Manoleasa – Rădăuţi Prut , DJ 282 Călăraşi – DN 24 C ,  DJ 282 Răuseni – Rediu – limita judeţului Iaşi ,  DJ 208 H Copălău – Cerbu, DJ 294 Mihălăşeni – DN 24 C , DJ 294 B Dobârceni – Ştefăneşti , DJ 291 K Lozna – Călineşti ,   DJ 291 D Dorohoi – Ibăneşti – Cristineşti – Oroftiana ,  DJ 298 Baranca – frontieră cu Ucraina,  DJ 291 C  de la Fundu Herţi la Baranca, DJ 294 C Hăneşti – Borolea – Manoleasa,  DJ 294 A de la Panaitoaia la Mitoc ,  DJ 293 A Coţuşca – Viişoara Mică şi  DJ 293 Coţuşca – Mileanca.

Doar tronsoanele DJ 294 Dângeni – Mihălăşeni, DJ 292 Dealu Crucii – Vorniceni, DJ 291 C Racovăţ - Fundu Herţii, DJ 294 Avrămeni – Panaitoaia au fost deszăpezite. 

UPDATE, ora 11.30 Angajaţi de la drumuri, accidentaţi de un căruţaş în dreptul localităţii Corni. Un echipaj al DJDPC a fost implicat într-un accident produs, se pare, de un localnic care nu a putut struni calul şi s-a izbit în plin în maşina drumarilor. 

UPDATE, ora 10.25 Două porţiuni de drum judeţean au fost deschise circulaţiei în urmă cu puţin timp. Este vorba despre tronsoanele Baranca- Bajura şi porţiunea dintre DN 29 A- Stânca. Circulaţia este închisă pe aproape 200 de kilometri de drumuri din judeţul Botoşani. 

UPDATE, ora 10.00 Peste 100 de poliţişti au mobilizaţi pentru a-i ajuta pe drumari. Filtre sunt create pe toate cele 13 drumuri naţionale şi judeţene afectate de viscol. Nicio maşină nu are acces pe aceste drumuri. Măsura a fost luată de prefectul judeţului pentru a evita situaţia de luna trecută când sute de oameni au rămas blocaţi printre nămeţi. Prefectul Costică Macaleţi a fost la un pas să îşi piardă scaunul din această cauză. 

UPDATE, ora 9.17 „Am preferat să oprim circulaţia pe aceste sectoare pentru ca să nu avem maşini şi oameni blocaţi în nămeţi. Intervenim cu utilajele şi degajăm arterele, după care sperăm că starea vremii ne va permite să redeschidem circulaţia. Ne pare rău că trebuie să luăm astfel de măsuri şi îi rog pe botoşăneni să nu se deplaseze decât dacă este strict necesar şi să ne anunţe dacă se confruntă cu probleme deosebite.”, a declarat Costică Macaleţi, prefectul judeţului Botoşani. 

Administratorii de drum lucrează cu 56 de utilaje pentru degajarea stratului de zăpadă ce a ajuns, din cauza viscolului, până la 3 metri înalţime. Primarii din judeţ au fost anunţaţi în zorii zilei că este imperios să intervină cu utilaje pe drumurile comunale, astfel încât să se evite blocarea cazurilor medicale urgente. 

UPDATE, ora 8.50 Meteorologii au emis o avertizare cod galben de viscol, valabilă şi pentru judeţul Botoşani. Până la ora 11.15,  vântul va bate în rafale care vor depăşi 60 de kilometri la oră, izolat 75 de kilometri la oră. Avertizarea este valabilă şi pentru judeţele.Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi. Eforturile drumarilor sunt îngreunate, 

ora 8.15. Judeţul este iar blocat de zăpadă. La această oră, nu se  circulă pe drumurile naţionale Botoşani- Săveni şi  Rădăuţi Prut- Manoleasa.

Închise circulaţiei sunt şi drumurile judeţene: Călăraşi- DN 24C, Răuseni- Rediu- limită de judeţ, Copălău- Cerbu, Dângeni- Mihălăşeni- DN 24 C, Dobârceni- Ştefăneşti, Dealu Crucii- Vorniceni, Lozna- Călineşti,  Dorohoi- Ibăneşti- Cristineşti- Oroftiana, Baranca- Frontiera cu Ucraina, Baranca- Vama Racovăţ,  Hăneşti- Dângeni,  Hăneşti- Borolea- Manoleasa şi Mitoc- Avrămeni. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite