Supereroii dintre noi, oamenii care ajută fără să ceară nimic: preotul milostiv, tânăra care face minuni caritabile şi orfanii care dăruiesc speranţă săracilor
0Mulţi supereroi nu se află la televizor sau în peliculele holywoodiene. Locuiesc printre noi, îşi sacrifică viaţa şi fac minuni pentru ajutorarea celor aflaţi în situaţii disperate. Nu cer nimic în schimb şi nici nu vor să fie celebri. Ei sunt adevăratele exemple în cadrul unei societăţi.
În judeţul Botoşani, sunt oameni pentru care o viaţă simplă, fără grijă şi fără prea multă implicare, nu este suficient. Sunt oameni, adevăraţi eroi ai zilelor noastre, care peferă să-şi sacrifice timpul, cariera sau hrana de zi cu zi, pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în impas. Deşi sunt un exemplu pentru toţi ceilalţi, aceşti oameni evită lumina relectoarelor şi preferă să îşi vadă liniştiţi de munca lor caritabilă fără să ceară nimic în schimb.
” Doar a-ti fi mila nu este de ajuns, ci trebuie să îţi faci milă cu dânşii”
Aceasta este deviza unui preot din comuna Călăraşi. Ioan Pădurariu, este un preot tânăr care slujeşte de 10 ani în comună şi practică milostenia fără să se gândească la sine sau la propria bunăstare. Practic, părintele din comuna Călăraşi, cu banii strânşi a pus pe picioare o mică fermă la el acasă, cu porci,vaci,oi şi păsări, pe care a numit-o ”Arca lui Noe”.
Preotul din satul Călăraşi, Ioan Pădurariu alături de soţia sa foto stiri.botosani.ro
Nu este pentru hrana sa zilnică. Cu animalele sacrificate sau cu laptele şi ouăle obţinute hrăneşte zilnic, peste 500 de nevoiaşi. Soţia lui face pâine la fel zi de zi, pentru săraci, preotul pregătind un program numit de el ”Nicio zi fără pâine”. De Crăciun îi chemaă pe copii nevoiaşi şi le dă la fiecare câte un cadou.
Jurnalista care a transformat caritatea în misiunea vieţii ei
Ionela Ivan, o tânără de 29 de ani, fost jurnalist, a decis să renunţe la carieră pentru o viaţă dedicată celor nevoiaşi. Mai precis Ionela alături de soţul ei, Cristi, şi-a făcut o asociţia numită ”HAPPY”. Prin intermediul acesteia, lunar strânge haine, jucării, mâncare pentru copii orfani, sau pentru familiile nevoiaşi din judeţul Botoşani. Le pune în cutii alături de câţiva voluntari şi le oferă celor aflaţi în nevoie. Mai mult decât atât Ionela a ajutat câţiva orfani să-şi revadă părinţii sau pe cei săraci îi duce la medic.
Ionela Ivan
”Am zis că un om are capacitatea de a lupta pentru ceea ce-şi doreşte. Mi-am spus că este un mare semn de laşitate să vezi ce am văzut eu şi să te prefaci că nu există. Soţul meu m-a sprijinit necondiţionat de la început şi am pornit fără ezitare pe drumul acesta. A fost greu şi încă este foarte greu, dar în fiecare zi dovedim că nu este imposibil. Şi cel mai important dovedim că ne pasă”, spune Ionela. Propriu-zis, tânăra ajută lunar sute de copii orfani şi familii nevoiaşi din judeţul Botoşani.
”Banca darurilor”
În municipiul Botoşani, o bancă, o banală amenajare urbană, reprezintă locul de care se leagă speranţele multor oamenii ai străzii dar şi a multor familii nevoiaşi care nu au ce mânca. Pe această bancă din apropierea străzii Primăverii, un grup de copii orfani, aflaţi în grija fundaţiei ”Hand of Help”, pun mâncare în punguţe pentru săraci. Copii sunt cei care au dorit să renunţe la o parte din mâncarea lor pentru a ajuta. S-au implicat imediat şi cei din conducerea centrului, punând deoparte mâncare separat, nu din porţile copiilor, pentru ca aceştia să poată dărui.
” Ei ştiu cel mai bine ce înseamnă sărăcia, abandonul. Ştiu ce înseamnă să nu ai ce să mănânci. Este o dorinţă care se afla în sufletul acestor copii din momentul în care au fost ajutaţi. Ei nu suportă să vadă oameni necăjiţi fără să încerce să facă ceva pentru ei. A fost impresionant când au decis să mănânce mai puţin numai pentru a ajuta alţi semeni”, spune Antonela Druţu, pedagog social la ”Hand of Help”. Practic peste 78 de copii s-au mobilizat şi zilnic printr-un proiect al lor numit ”Dăruieşte fără să primeşti nimic”, pun mâncare pe banca pe care au numit-o ”banca darurilor”. Exemplul lor îi determină pe tot mai mulţi botoşăneni să pună alimente sau haine pe aceea bancă pentru nevoiaşi. Chiar şi taxiemtriştii din staţia alăturată, îi ajută păzind pungile cu daruri şi direcţionând pe cei săraci către ajutoare.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri: