Şefii învăţământului botoşănean şi-au propus creşterea promovabilităţii la Bac cu 10 %

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In 2012 doar 51% dintre candidati au promovat examentul de maturitate
In 2012 doar 51% dintre candidati au promovat examentul de maturitate

După rezultatele obţinute de elevii botoşăneni la examenul de bacalaureat din această vară când doar 49 la sută dintre ei au promovat, şefa învăţământului botoşănean, şefii din învăţământ s-au hotărât să ia primele măsuri concrete.

Mihaela Huncă, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean îşi propune ca la examenul de Bacalaureat din vara următoare procentul de promovabilitate să crească cu cel puţin 10 la sută.


„Anul acesta am avut un procentaj de promovabilitate a examenului de bacalaureat de 49%, peste media înregistrată la nivel de ţară dar nu suntem mulţumiţi. Pentru bac-ul din 2013 vrem o creştere a promovabilităţii cu 10% şi vom lua măsurile necesare în acest sens. Inclusiv bacalaureatul profesional este o măsură care va duce la creşterea promovabilităţii”, a precizat Mihaela Huncă.


Pentru ca acest lucru să poată deveni posibil, unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani au stabilit deja grafice pentru desfăşurarea pregătirii suplimentare cu elevii din anii terminali, pregătirile fiind programate pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite