S-au înmulţit cazurile de diabet. Peste 14.000 de botoşăneni depind de injecţiile cu insulină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai multi botosaneni sunt diagnosticati cu diabet FOTO Adevarul
Tot mai multi botosaneni sunt diagnosticati cu diabet FOTO Adevarul

Medicii botoşănenii spun că în ultimii 20 de ani s-au înmulţit considerabil cazurile de diabet. Conform ultimelor statistici în anul 2014 au fost înregistraţi peste 14.000 de diabetici în judeţul Botoşani, cu aproape 20% mai mult decât înainte de 1989.

Se înmulţesc diabeticii în judeţul Botoşani. Conform Centrului Judeţean de Diabet şi Boli Metabolice în judeţul Botoşani sunt înregistraţii 14.000 de diabetici.  Medicii spun că numărul acestora a crescut în ultimii 20 de ani cu aproape 20%. 

Explicaţiile sunt variate, în primul rând fiind vorba de generalizarea alimentaţiei năsătoase, consumului excesic de dulciuri dar şi creşterea obezităţii în rândul populaţiei. 

” Prevalenta diabetului este in crestere, in momentul de fata in judetul Botosani.  Oamenii duc un mod de viaţa din ce în ce mai nesănătos. Există o lipsă a exercitiilor fizice regulate, se consumă multe alimente nesănătoase, dulciuri în exces  dar şi creşterea excesivă în greutate. Obezitatea şi diabetul merg mână în mână”,  a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean  ”Mavromati” Botoşani.  

Ordinul Asistenţilor Medicali încearcă să demareze o campanie pentru depistarea şi conştientizarea riscului diabetului în judeţul Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum ne putem feri de diabetul zaharat? Cercetătorii recomandă consumul frecvent al unui aliment banal

Micşorarea stomacului, soluţia inedită pentru stoparea diabetului zaharat

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite