S-au adunat în faţa Primăriei Botoşani după ce au fost lăsaţi fără căldură UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromii protestează
Rromii protestează

Câteva zeci de persoane s-au strâns marţi dimineaţă în faţa Primăriei Botoşani pentru a cere oficialilor să le ofere condiţii umane de trai.

UPDATE: Ora 13.00,  Protestatarii sunt asistaţi social care deţin o locuinţă în Parcul Tineretului, la "Ghetouri". Reprezentanţii celor patru sute de persoane care îşi duc traiul în blocurile insalubre au cerut ajutor pentru a se putea încălzi pe perioada rece. Oamenii s-au arătat neulţumiţi şi de faptul că fac slalom printre şobolani şi insecte de tot felul care sunt cu nemiluita în acele blocuri ale Primăriei.

Problema lor este veche, după cum susţin şi reprezentanţii societăţii de termoficare. Ani la rând nu au plătit căldura, au înregistrat datorii foarte mari, pe care nu au reuşit să le mai achite. În consecinţă SC Modern Calor i-a debranşat de la reţea. " Au tăiat ţevile cu totul, ne-au lăsat fără căldură, nu se poate aşa. Avem copii, sunt bolnavi şi aşa de atâta mizerie şi microbi. Vrem căldură, nu vom putea trăi aşa la iană" a spus unul dintre rromii protestatari.

Aveau datorii mari din urmă, de la asociaţie, şi au acumulat datorii consistente şi la noi, la Modern Calor. Ciudat este că nici nu au depus cereri pentru ajutoare, mă aşteptam să depună cereri pentru subvenţie pentru că au o situaţie mai deosebită, dar nu au depus. S-ar putea ca unii să nu aibă acte", a spus Ioan Diaconu, directorul societăţii de termoficare. Protestatarii au aşteptat circa două ore să intre la primarul municipiului Botoşani.

Mai multe persoane de etnie rromă au cerut, marţi dimineaţă, să fie rebranşate la căldură, după ce angajaţi ai municipalităţii le-au lăsat fără agent termic.

Copiii au protestat alături de profesori (Galerie Foto)

Oamenii susţin că stau cu copiii în apartamente insalubre, iar lipsa căldurii i-ar îmbolnăvi pe micuţi.

Vom reveni cu amănunte

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite