S-a dat profesoară de franceză timp de patru ani, fără să fi terminat măcar facultatea. „Un caz unic“, spun şefii de la Inspectoratul Şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diploma pe care a prezentat-o profesoara s-a dovedit a fi falsă FOTO Adevărul
Diploma pe care a prezentat-o profesoara s-a dovedit a fi falsă FOTO Adevărul

Impostoarea preda franceza în satul Băluşeni şi s-a folosit de o diplomă falsă pentru a păcăli conducerea şcolii. Şi-a prezentat demisia şi în acest moment este anchetată de poliţiştii botoşăneni.

Falsa profesoară de franceză se numeşte Denisa Derscaru şi este o tânără în vârstă de 29 de ani. Deşi nici măcar nu a terminat facultatea de limbi moderne pe care o făcea la Iaşi, a reuşit să ajungă şi titulară pe catedra de limbă franceză de la Liceul ”Anastasie Başotă” din Pomârla. 

Timp de patru ani aceasta a predat nestingherită la sute de elevi. Conducerea şcolii a sesizat abia în urmă cu o lună de zile acest aspect, în urma unui control. Directorul liceului şi-a dat seama că Denisa Derscaru folosise o diplomă falsă. ”Am descoperit acest lucru când am introdus datele într-un proiect la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învătământul Preuniversitar. Două serii de diplome s-au suprapus. Deci una era probabil falsă”, a precizat directorul liceului, Bogdan Jîşcanu. 

Conducerea şcolii a anunţat Poliţia dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Este foarte grav. Important este ca noi să fim foarte fermi şi să avem toleranţă zero la corupţie. Acest caz este în cercetare, iar când se va finaliza vom avea şi noi mai multe informaţii. Este un caz unic la Botoşani din câte ştiu”, a adăugat Mihaela Huncă, inspector şcoalar general. În momentul de faţă femeia este anchetată de poliţişti.

Ciţiţi şi:

Edili creaţi după modelul ceauşist. Diplome de formă obţinute după ocuparea funcţiilor sau nici măcar atunci

Cursuri la Colegiul Naţional „Unirea” pentru diplome  pe viaţă de studii în limba franceză

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite