Revoltă într-un sat din România: zeci de săteni protestează supăraţi că autorităţile nu au reparat drumurile de mai bine de 25 de ani. ”E doar începutul. Existăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de săteni din comuna Havârna, judeţul Botoşani, au ieşit în stradă. Aceştia au mers în coloană cu maşinile şi căruţele, înarmaţi cu pancarte şi steaguri pe care erau scrise lozinci. Oamenii sunt nemulţumiţi că autorităţile nu le-au reparat de 25 de ani drumurile prin comune. Aceştia se simt izolaţi şi spun că s-au săturat de înghiţit praf în anul 2015.

Zeci de săteni din comuna Havârna, au ieşit duminică dimineaţă la un protest inedit. Totul a început cu 50 de oameni care au plecat de la şcoala din satul Balinţi, înarmaţi cu pancarte şi steaguri, spune botoşăneanul.ro. 

image

Coloana de maşini a protestatarilor a străbătut satele din comună FOTO botosaneanul.ro

”Protestul nostru nu este politic”, precizează din start ”revoluţionarii” de la Havârna. Aceştia spun în schimb că s-au săturat ca în Uniunea Europeană, în anul 2015 să mai înghită praf pe uliţele satului. Mai precis protestatarii arată cu sunt revoltaţi că de 25 de ani drumurile din comună nu a fost asfaltate. 

”România trezeşte-te”

”Revolta” s-a propagat rapid dintr-un sat în altul.  De la Balinţi oameni au trecut purtând pancarte prin Tătărăşeni şi Gârbeni, adunând pe parcurs din ce în ce mai mulţi protestari. 

image

Oamenii din Havârna, cer drumuri mai bune FOT O botosaneanul,ro

”Of-ul” oamenilor din Havârna, spune botoşăneanul.ro este în primul rând lipsa asfaltului pe drumul Balinţi – Tătărăşeni – Gârbeni, niciodată asfaltat dar şi pietruirea drumului Balinţi – Niculcea, rămas de 25 de ani un simplu drum de pământ. De la drumuri, oamenii au ajuns şi la alte nemulţumiri şi revedincări, fiind afişate şi pacarte pe care scria ”România trezeşte-te”. 

”E doar începutul”

Oamenii au străbătut toată comuna, pe jos, cu maşini sau căruţe. Primarul comunei nu s-a arătat în timpul protestului. Oamenii spun că acesta este doar începutul urmând ca protestele să fie reluate, dacă nu se schimbă nimic şi dacă nu se asfaltează drumurile. ”Este doar începutul, existăm„, a precizat unul dintre protestari.

 ”Revolta” s-a terminat însă la barul din comună, spune botoşăneanul.ro. După ore bune în care au mărşăluit prin toată comuna protestarii s-au dus la un bar din localitate să se răcorească. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Protestele din Europa de Est şi efectul lor geopolitic

Protest inedit într-o localitate din judeţul Buzău: au sădit flori în gropile din asfalt

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite