Preşedintele secţiei de votare din Mitoc a scăpat de acuzaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost vorba de "o altă persoană cu acelaşi nume, însă cu alt prenume
A fost vorba de "o altă persoană cu acelaşi nume, însă cu alt prenume

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) a anunţat că a finalizat cercetările cu privire la plângerea penală formulată de un partid politic împotriva Rodicăi Mitel, preşedintele secţiei de votare din comuna Mitoc.

Rodica Mitel a fost cercetată timp de câteva ore  de poliţie pentru că  ar fi completat în numele unei alte persoane o cerere de solicitare a urnei speciale.  

 " În urma cercetărilor efectuate, cele sesizate nu s-au confirmat. Astfel s-a constatat că la secţia respectivă de votare nu a fost depusă nici o cerere de deplasare a urnei mobile pentru alegătorul B. Aglaia din localitatea Mitoc. Dealtfel, aceleaşi aspecte au fost confirmate chiar de persoana în cauză prin declaraţia dată în faţa reprezentanţilor respectivei formaţiuni poliţice. Precizăm că la secţia respectivă de votare a fost identificată o cerere de deplasare a urnei mobile, formulată de o altă persoană cu acelaşi nume, însă cu alt prenume, în vârstă de 79 ani,  iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că această solicitare a fost formulată cu respectarea prevederilor legale." a declarat comisarul Manuela Ieremie, ofiţerul de presă al IJP Botoşani.

În aceste condiţii, în sarcina preşedintelui de secţie nu se poate reţine săvârşirea vreunei fapte penale sau contravenţionale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite