Prefectura acuzată de discriminare. Judecătorii au dat câştig de cauză unui consilier de etnie romă disponibilizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semiramida Balan a fost concediată anul trecut după restructurarea posturilor FOTO Cosmin Zamfirache
Semiramida Balan a fost concediată anul trecut după restructurarea posturilor FOTO Cosmin Zamfirache

Un consilier însărcinat cu problemele romilor de la Prefectura Botoşani a fost concediat după ce au fost restrânse prin hotărâre guvernamentală posturile. Consilierul de origine romă a acţionat instituţia în judecată acuzând statul de discriminare. Culmea judecătorii i-au dat dreptate iar şefii de la prefectură trebuie să reangajeze consilierul pe un post care nu mai există.

Semiramida Balan de etnie romă a dat în judecată Prefectura Botoşani pentru discriminare. Femeia se plânge că a fost dată afară, anul trecut din postul de consilier al Prefecturii însărcinat cu problemele romilor fiindcă era de altă etnie. 

”De ce tocmai eu să fiu dată afară. Este clar discriminare”, spune Semiramida Balan. Este vorba mai precis de Ordonanţa Guvernamentală 77/2013, prin care Prefecturile din ţară trebuiau să reducă personalul cu 4%. Fiind un post pe perioadă determinată, şefii de la Prefectură au decis să o concedieze pe Semiramida Balan. 

Profitând de faptul că între timp ordonanţa a devenit neconstituţională, consilierul romilor a dat în judecată Prefectura şi a obţinut şi câştig în instanţă. Judecătorii Tribunalului Suceava obligă Prefectura să o reangajeze pe Semiramida Balan. Culmea postul consilierului nu mai există în organigramă. 

”Vom face apel la această hotărâre. Nu avem post, unde să o angajăm, pe ce bază să o plătim. Vom înştiinţa Ministerul Administraţiei şi Internelor privind situaţia aceasta”, spune prefectul Costică Macaleţi. Mai mult decât Prefectura trebuie să îi plătească Semiramidei Balan şi salariul restant pe un an de zile, adică 120.000 de lei. Consiliera se plângea că s-a şi îmbolnăvit în această perioadă şi mai cerea daune morale 100.000 de lei, solicitare respinsă de instanţă.

citiţi şi:

Cum a furat 210.000 de euro de la UE preşedintele unei asociaţii de romi

Noi piste în cazul tânărului român de etnie romă bătut cu bestialitate în Franţa

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite