Orbii din acte, lăsaţi cu permisele auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de jumătate din cei 486 de botoşăneni care primesc pensie de handicap în baza unor afecţiuni medicale incompatibile cu statutul de şofer au rămas fără carnet de conducere.

„În urma unei sesizări a Instituţiei Prefectului, în temeiul ordonanţei privind circulaţia pe drumurile publice, în cazul a 193 de persoane care posedă certificate cu handicap incompatibile calităţii de conducător auto, s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere, eliberându-se dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pe o perioadă de 30 de zile“, a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.


Orbii şi-au revenit


Poliţiştii vor putea prelungi dovezile de circulaţie până în momentul prezentării unui act medical care să ateste faptul ca afecţiunile au încetat. Până în prezent, au fost restituite 12 permise de conducere, după ce persoanele au prezentat certificate medicale care atestă că sunt apţi să conducă autovehiculele pe drumurile publice. Nu aceleaşi măsuri au fost luate şi în cazul persoanelor nevăzătoare care deţin şi permis de port-armă.


În urma anchetei demarate în cazul acestora, doi botoşăneni au renunţat definitiv la certificatul care le atestă un anumit handicap şi alţi trei nu s-au mai prezentat la reevaluare, solicitând în schimb o adeverinţă care să certifice că nu mai figurează în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite