Judeţul Botoşani este aproape de un nou scandal legat de sacrificări ilegale de cai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abator FOTO Adevărul
Abator FOTO Adevărul

În râul Siret au fost descoperite nu mai puţin de 400 de copite de cai. Autorităţile bănuiesc că animale au fost sacrificate ilegal, iar carnea a fost vândută la negru. În momentul de faţă se efectuează cercetări pentru a se stabili cine a sacrificat caii şi unde a fost vândută carnea.

Deşi copitele au fost descoperite pe teritoriul judeţului Suceava, faptul că Botoşaniul a mai fost implicat într-un scandal în care erau bănuite sacrificări ilegale de cai, autorităţile sucevene au cerut să se facă investigaţii şi în zona Botoşaniului.


Aceasta în condiţiile în care localitatea Fântânele se află la graniţa dintre judeţele Botoşani şi Suceava. În urma verificărilor făcute de inspectori Direcţie Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) de la Botoşani s-a constatat că abatoarele din judeţ sunt scoase momentan din discuţie.

”S-a făcut o verificare la abatoarele din zona Botoşaniului dar nu au fost constatate sacrificări ilegale”, a precizat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botoşani.


Autorităţile sucevene investighează în comunele de pe raza judeţului pentru a găsi locul în care sunt ucişi caii. Şefii DSVSA de la Suceava bănuiesc  că ar fi vorba de un abator, având în vedere numărul mare de animale sacrificate. Cercetările continuă în ambele judeţe.


Mai puteţi citi:

Abatorul celui mai bogat om din România, luat la puricat de reprezentanţii Comisiei Europene

Presa britanică: zeci de mii de cai sacrificaţi anual în România pentru export

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite