Abatorul celui mai bogat om din România, luat la puricat de reprezentanţii Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de cal etichetată drept carne de vită din lasagna a iscat un adevărat scandal european foto: Adevărul
Carnea de cal etichetată drept carne de vită din lasagna a iscat un adevărat scandal european foto: Adevărul

Reprezentanţii Comisiei Europene au luat la puricat singurul abator autorizat pentru tranşarea cărnii de cal din judeţul Teleorman. Sute de cai sunt sacrificaţi săptămânal la societatea comercială Cicalex SA Alexandria, membră a grupului Interagro, într-unul din cele mai moderne abatoare din România. Odată tranşaţi şi ambalaţi, caii iau drumul ţărilor din Uniunea Europeană, în special Belgia, Italia, Olanda sau Franţa.

Una din societăţile celui mai bogat om din România, Ioan Niculae, a intrat în vizorul Comisiei Europene.  Societatea comercială Cicalex SA Alexandria, membră a grupului Interagro, sacrifică zilnic sute de cai, care apoi iau drumul ţărilor din Uniunea Europeană.

Abatorul este agreat dinainte de anul 1990 pentru piaţa externă. În urma scandalului iscat în cazul cărnii de cal etichetată drept carne de vită, o echipă formată din trei reprezentanţi ai Comisiei Europene, un cipriot şi doi germani, au fost în control, săptămâna trecută, la abatorul omului de afaceri.

Din fericire pentru el, în urma verificărilor nu au fost descoperite deficienţe. Comisarii au stabilit că toată carnea este etichetată corect, iar abatorul poate onora în continuare comenzile de carne de cal pentru belgieni, italieni, olandezi sau francezi.

Abatorul din Teleorman a mai fost implicat într-un scandal mediatic după ce s-a aflat că majoritatea cailor sălbatici din Letea erau transportaţi, sacrificaţi şi tranşaţi la această societate.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite