Inconştienţă la extrem. Incendiile de vegetaţie par de neoprit la Botoşani. 50 de hectare arse într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la Gorbăneşti FOTO botosaneanul.ro
Incendiu la Gorbăneşti FOTO botosaneanul.ro

Incendiile produse intenţionat pe câmpuri continuă să dea mari bătăi de cap pompierilor şi să pună în pericol populaţia. Numai într-o singură zi au ars câmpurile pe o suprafaţă de peste 50 de hectare.

În ciuda controalelor, amenzilor şi a semnalelor de alarmă trase de autorităţi, câmpurile continuă să ardă la Botoşani. Sunt aproape două luni de incendii necontrolate pe terenurile agricole sau pajiştile judeţului, majoritatea puse intenţionat pentru curăţirea suprafeţelor cu vegetaţie uscată. Numai marţi dimineaţă au ars nu mai puţin de 50 de hectare de teren.

 În comuna Gorbăneşti, la 8.00 dimineaţa, câmpurile ardeau. Un incendiu necontrolat s-a întins pe zeci de hectare dus de vânt către sat. 

Pompierii de la Truşeşti au intervenit pentru stingerea incendiului ajutaţi de zeci de voluntari din Gorbăneşti. 

„Mai multe gospodării erau în pericol. A fost depus un efort considerabil din partea pompierilor militari dar şi a voluntarilor pentru a stinge focul”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani. 

Culmea, în timp ce stingeau câmpurile, pompierii au fost solicitaţi în aceeaşi comună pentru a stinge un alt incendiu care a cuprins 50 de baloţi cu paie şi care ameninţau alte depozite de furaje dar şi casele din jur. Incendiul a pornit tot de la aprinderea resturilor vegetale uscate, în curtea unui localnic. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

S-a aprins vegetaţia uscată din jurul comunei buzoiene Cislău. Intervin peste 20 de pompieri şi jandarmi VIDEO

Incendiu uriaş la un centru comercial din Bucureşti. O parte din acoperiş s-a prăbuşit VIDEO

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite