FOTO Cum a blocat o şoferiţă drumul ambulanţelor către Unitatea de Primire a Urgenţelor timp de două ore. ”Putea să fie fatal pentru unii pacienţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe ambulanţe abia s-au strecurat printre maşinile care blocau drumul FOTO Cosmin Zamfirache
Multe ambulanţe abia s-au strecurat printre maşinile care blocau drumul FOTO Cosmin Zamfirache

Panică în rândul angajaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani. O şoferiţă şi-a parcat maşina chiar pe calea de acces a ambulanţelor către Unitatea de Primire a Urgenţelor. Maşinile speciale cu intervenţii grave nici nu aveau cum să ducă pacienţii aflaţi între viaţă şi moarte către aparatele salvatoare din spital.

Astăzi dimineaţa s-a dat alarma în rândul angajaţilor de la Ambulanţă şi Unitatea de Primire a Urgenţelor(UPU) de la Spitalul Judeţean ”Mavromati”. 

O femeie şi-a parcat maşina chiar pe cale de acces a ambulanţelor ce aduceau pacienţi la UPU. Autoutilitarele de transport şi intervenţii minore, reuşeau să se strecoare după numeroase manevre, pierzând minute preţioase pentru pacienţii. 

Ambulanţele de Resuscitare şi Terapie Intensivă mai voluminoase şi care dealtfel aduc la Urgenţe cele mai grave cazuri cu pacienţi care se zbat între viaţă şi moarte şi pentru care fiecare secundă contează, nu aveau nicio şansă să pătrundă către UPU din cauza maşini parcate pe calea de acces. 

Angajaţii spitalului au căutat două ore pe şoferinţa care şi-a lăsat în mod inconştient maşina pe calea de acces către UPU. Ambulanţierii se rugau să nu fie un caz grav, fiindcă pacientul risca să îşi piardă viaţa din cauza faptului că ambulanţa nu putea ajunge la UPU. ”Nu este normal ce se întâmplă. Au mai fost cazuri de acest gen. Trebuie luate măsuri. Sunt cazuri grave, unde contează fiecare secundă. Dacă era o urgenţă majoră putea să fie fatal pentru unii pacienţi”, a precizat Petrică Rădăuceanu medicul şef UPU. 

radauceanu

Medicul Petrică Rădăuceanu spune că au mai fost cazuri de acest gen

Poliţiştii Locali sosiţi la faţa locului au pus pe parbrizul maşinii doar o somaţie prin care solicitau proprietarului maşinii să se prezinte la sediul Poliţiei. Dealtfel fără un serviciu de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, nu a putut fi luată nicio altă măsură. În cele din urmă şoferiţa a ajuns după două ore la maşină. 

”Nici nu îmi dau seama cum a trecut timpul. Soţul este la oncologie, nu mi-am dat seama. Am probleme grave. Imi pare rău nu mi-am dat seama”, a precizat aceasta. Cel mai probabil conducerea spitalului va fi nevoită să monteze o barieră şi să desemneze un angajat care să se ocupe de eliberarea zonei de acces a ambulanţelor având în vedere că lunar se întâmplă astfel de cazuri.

citiţi şi:

Ambulanţă împotmolită în noroi, la Vaslui: Pacientă muşcată de câini transportată pe targă mai bine de un kilometru

Se întâmplă la Vaslui: ambulanţă în misiune, blocată de o căruţă parcată în mijlocul drumului. Proprietarul, aflat la cârciumă, a refuzat să mute atelajul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite