Cod galben de inundaţii pe două râuri din Botoşani. Se aşteaptă din nou evacuări ale populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a treia oară într-o lună de zile Botoşaniul se află sub incidenţă de cod galben. După ce la sfârşitul săptămânii trecute au fost evacuate balastierele din nordul judeţului, începând de ieri se pune problema evacuărlor de populaţie de pe două râuri din judeţ.

Institutul Naţional De Hidrologie a emis cod galben pentru mai multe râuri din judeţele din Moldova, acolo unde s-au înregistrat în ultimele două zile ploi abundente. 

Printre acestea avertizare de cod galben a apărut şi pentru două râuri din judeţul Botoşani, fiind vorba de Jijia şi Başeu.  Avertizarea meteorologilor precizează că în aceste zone pot apărea scurgeri  de apă pe versanţi,torenţi,pâraie, fenomene ce pot duce la inundaţii grave. 

Pompierii sunt pregătiţi să evacueze şi populaţia din luncile Jijiei şi ale Başeului dacă apa nivelul apei continuă să crească.  ”Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice in conformitate cu regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, se precizează într-un comunicat trimis autorităţilor de Instititutul Naţional de Meteorologie. Mai sunt vizate prin cod galben râurile: Trotuş,Putna,Bistriţa,Moldova,Suceava.

citiţi şi:

UPDATE Mai multe judeţe din ţară se află sub Cod galben de furtună

UPDATE Cod galben de furtună emis pentru mai multe judeţe din ţară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite