Cele mai fierbinţi poziţii sexuale, în opinia specialiştilor. Cum se poate obţine satisfacţie maximă cu „galera“ sau cu „imperiul otoman“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexologii au făcut studii asupra poziţiilor sexuale FOTO Adevărul
Sexologii au făcut studii asupra poziţiilor sexuale FOTO Adevărul

Sexologii moderni au extras din lunga tradiţie sexuală a omenirii o listă de poziţii care ar aduce satisfacţie sexuală maximă ambilor parteneri, listă apărută în publicaţii de notorietate, precum Mens Health.

”Pisica”, o poziţie dedicată plăcerii maxime

Doctorul Nicole Prause, cercetător în materie de sex, susţine că una dintre cele mai fierbinţi poziţii sexuale, în special pentru femei, se numeşte ”pisica”. Pe scurt, este o variantă a poziţiei misionarului, dar care implică o stimulare mai intensă a organelor sexuale. Studiul întocmit de Prause şi publicat în Men's Health explică cum ar trebui să se desfăşoare actul sexual în această poziţie şi care sunt beneficiile. 

”Se începe în poziţia misionarului iar apoi partenerii se lipesc unul de celălalt. Partenerul se mişcă faţă spate, apăsat pentru a stimula organul sexual al femeii, într-un contact permanent”, precizează doctorul Nicole Prause. Studiul a arătat că în acest mod femeile pot avea orgasm mult mai des, inclusiv cele care aveau probleme de acest gen în poziţia misionarului.

Imperiul Otoman şi o mulţime de posibilităţi

O altă poziţie sexuală oarecum puţin cunoscută este numită ”Imperiul Otoman”. Practic bărbatul stă sprijinit doar cu spatele de un scaun, de marginea patului, de o piesă de mobilier de dimensiuni reduse de forma unui cub. Acesta se va sprijini doar pe umeri şi spate până în zona lombarilor. Trupul său devine un soi de bancă sau ”cal de lemn” cum se exprimă specialiştii. Partenera urcă deasupra şi spun aceeaşi cercetători în materie de sex îşi poate satisface orice fantezie, de la sex clasic până la sex oral sau o diversitate de poziţii.

”Este o poziţie versatilă. Ea deţine controlul adâncimii şi vitezei. În acelaşi timp partenerul poate să preia controlul, ceea ce pe un pat, este greu de efectuat. În plus, ambele mâini sunt libere şi pot servi pentru a stimula zonele erogene sau folosii jucării sexuale”, spune Eric M. Garrison, autorul lucrării ”Mastering Multiple Position Sex”. 

”Puntea dublă”, gimnastică şi libertate totală

O altă poziţie considerată foarte fierbinte mai ales pentru parteneră dar care cere un oare care efort pentru bărbat a fost denumită ”Puntea dublă”. Este practic o tranziţie din poziţia, ”femeia deasupra” către ceva mai solicitant dar cu multe plăceri ascunse, mai ales pentru femeie, spun specialiştii în sexologie. Propriu-zis, spun aceştia, se începe cu ”poziţia deasupra” dar întoarsă, adică femeia cu spatele la bărbat, deasupra. La un moment dat partenera se întinde peste partner şi se sprijină în coate. Mai apoi, partenerul va susţine aproape toată greutate acesteia cu pieptul. În timpul actului sexual, arată sexologii, partenera poate trăi experienţe senzoriale deosebite mai ales că poate fi stimulată într-o multitudine de moduri, în zona erogenă de partnerul rămas cu ambele mâini libere. Practic, femeia nu mai deţine controlul, lăsându-se cu totul pe mâinile partenerului, atât la propriu cât şi la figurat.

”Doggy style” reinventat

Totodată specialiştii în sexologie şi terapie a cuplurilor spun că la modă este reinventarea unor poziţii sexuale clasice pentru a oferi senzaţii mult mai intense. De exemplu celebrul ”doggy style” poate fi transformat în ”Doggy Angle”, o poziţie descrisă de terapetul marital Moushumi Ghose în lucrarea sa ”Classic Positions Reinvented”. Pe scurt, aşa cum este descrisă de Moushumi Ghose, ”Doggy Angle” presupune poziţionarea cu spatele a partenerei către bărbat, însă nu ca în cazul ”Doggy style. Picioarele sunt mult depărtate şi fesele ridicate foarte sus,aproape în unghi. Pentru un echilibru mai bun, partenera, spune Ghose, îşi poate pune sub abdomen o pernă iar capul bine fixat. Bărbatul va iniţia actul sexual cu picioarele strânse, poziţionat între membrele partenerei. Această poziţie, spune consilierul marital, ajută la un mai bun acces al partenerului, o adâncime a penetraţiei mai mare şi totodată posibilitatea mai mare de stimulare a partenerei. 

”Galera” şi plăcerea explorării vizuale

Tot Moushumi Ghose, un specialist recunoscut în probleme de consiliere maritală şi reinventare a sexului în cuplurile căsătorite, spune că una dintre cele mai bune poziţii sexuale pentru ambii parteneri este ”Galera”. Aşa cum o descrie, specialistul american, această poziţie este deasemenea o variantă a clasicului ”reverse cowgirl”, doar că participă ambii parteneri iar poziţia partenerilor este puţin modificată. Pe scurt, femeia stă cu spatele la partener, deasupra organelor sale genitale.

Se lasă în faţă şi se sprijină în palme, iar picioarele sale ajung până la nivelul umerilor partenerului. La rândul său partenerul flexează puţin genunchii, suficient pentru a se putea împinge la nevoie în călcâie iar trunchiul este deasemenea ridicat, bărbatul sprijindu-se în coate. Actual sexual presupune mişcarea faţă spate a partenerei, dar şi a partenerului. Totodată, arată consilierul marital, partnerul poate exploara vizual trupul partenerei şi a organelor sale genitale ceea ce contribuie la o plăcere intensă. La rândul său, partenera se bucură de o stimulare intensă a zonelor erogene. 

Mai puteţi citi:

Madonna îi ia apărarea lui Michael în scandalul de pedofilie: ce a declarat vedeta

VIDEO Imagini uluitoare cu momentul în care un copil este hărţuit de un bărbat la bazinul de înot şi pus să-şi ridice tricoul

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite