VIDEO Imagini uluitoare cu momentul în care un copil este hărţuit de un bărbat la bazinul de înot şi pus să-şi ridice tricoul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele imagini cu presupusul pedofil care a hărţuit un copil la intrarea în Bazinul de Înot „Gheorghe Demeca” din Baia Mare au fost făcute publice. Pe acestea se vede cum bărbatul în vârstă de 31 de ani îi cere băieţelului să îşi ridice tricoul şi îl mângâie pe abdomen. Băimăreanul este cercetat în libertate pentru agresiune sexuală.

Întreaga scenă s-a petrecut în data de 25 aprilie, la ora 12:35. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum bărbatul în vârstă de 31 de ani intră în interiorului Bazinului de Înot, aruncându-şi privirea asupra băieţelului care se juca în zona treptelor. 

Presupusul pedofil, nonşalant în gesturi

Cu un tupeu incredibil, fără să fie deranjat de faptul că în apropiere se aflau alţi doi bărbaţi, presupusul pedofil l-a abordat pe băieţel ziua în amiaza mare. Înainte să intre cu el în vorbă, şi-a pregătit terenul, fără ca micuţul să îl vadă. Imediat ce a ieşit din sediul Bazinului de Înot, băimăreanul s-a apropiat de copil. La scurt timp, i-a întins mâna pentru a face cunoştinţă, iar mai apoi i-a cerut să îşi ridice tricoul şi l-a mângâiat pe abdomen. Crezând probabil că i-a câştigat încrederea micuţului, presupusul pedofil i-a cerut acestuia să ia loc lângă el pe trepte, lucru pe care băieţelul l-a şi acceptat. Acela a fost momentul când unul dintre cei doi martori la incident a intervenit şi l-a pus pe fugă pe bărbat.

 

Procurorul de caz a decis să îl cerceteze în libertate

Presupusul pedofil a fost prins de către poliţişti în 3 mai, pe un bulevard din Baia Mare. Aceştia au fost alertaţi despre incident de către tatăl copilului. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, aceştia fiind şi cei care au decis cercetarea în libertate a bărbatului. 

„A fost găsit, iar în momentul în care s-a dat număr unic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare procurorului de caz i s-a spus verbal de către poliţişti să îl reţină, dar acesta nu a dorit să facă acest lucru, motivând că doreşte să îi facă întâi expertiza psihiatrică”, a declarat o sursă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în silenzio stampa

Potrivit legii, expertiza psihiatrică a unui posibil pedofil se poate face şi dacă acesta este reţinut. De când a fost prins de poliţişti şi până ce cazul a fost făcut public în presă, bărbatul nu a fost trimis la expertiză psihiatrică. 

Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Contactată, Maria Gălăţeanu, prim-procuror adjunct şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, nu a fost găsită pentru un punct de vedere. 

Citeşte şi

Poliţist de frontieră care cerea mită contrabandiştilor, premiat pentru integritate de ministrul Petre Tobă

Poliţist de frontieră arestat pentru luare de mită. Câţi bani cerea contrabandiştilor pentru a-i scăpa de pedepse grele

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite