Carne de cal etichetată ca fiind de vită. Marfa apare să fi fost procesată în abatorul din comuna botoşăneană Sulita, controlat de familia Ţurcanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numele tatălui fraţilor Ţurcanu este implicat în scandalul naţional cu carnea de cal FOTO Adevărul
Numele tatălui fraţilor Ţurcanu este implicat în scandalul naţional cu carnea de cal FOTO Adevărul

Afacerile desfăşurate la abatatorul tatălui preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, şi al preşedintelui ANSVSA, Mihai Ţurcanu, au revenit în centrul atenţiei în scandalul legat de procesarea cărnii de cal.

De această dată, este vorba despre un lot de 100 de kilograme de carne, care a fost depistată ca fiind de cal, deşi eticheta era cu carne de vită. Lotul de carne a fost găsit la un comerciant din Ilfov. O parte din această cantitate ar proveni de la ferma lui Florea Ţurcanu, tatăl lui Florin Ţurcanu, preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani şi al lui Mihai Ţurcanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, potrivit RTV.
 

Cei doi neagă însă acest lucru şi spun că, prin implicarea numelui abatorului familiei Ţurcanu nu se doreşte decât discreditarea firmei. Totuşi, preşedintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a spus că va dispune o serie de controale iar cei găsiţi vinovaţi vor fi aspru pedepsiţi.

Este vorba de un fals grosolan. Probabil am deranjat pe mulţi prin acţiunile de control pe care le-am desfăşurat şi încearcă să mă atace ca să renunţ. Nu o voi face. Problema este în cercetare. Am sesizat şi organele de poliţie, a declarat Mihai Ţurcanu, preşedintele ANSVSA, pentru Agerpres.
Carnea de cal a plecat corect din unitate. Noi am verificat toate unităţile şi nu am găsit nereguli, dar după ce iese pe poarta unităţii, comerciantul poate face ce vrea. Am luat toate măsurile şi vom continua controalele, împreună cu ANSVSA, inclusiv la agenţii economici, a spus Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriuculturii, pentru Agerpres.

Singurul abator autorizat pentru sacrificarea cailor, din judeţul Botoşani, este Doly Com din comuna Roma. La mijloc a apărut numele unei alte firme intermediare, din Alba Iulia, care ar fi schimbat etichetele.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite