Botoşani: Vama Racovăţ va fi modernizată în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În doi ani, traficul din vama Racovăţ a crescut de zece ori
În doi ani, traficul din vama Racovăţ a crescut de zece ori

Guvernul României a aprobat Memorandumul cu tema "Punctele de trecere simplificată de la frontiera dintre România şi Ucraina", prin care sunt vizate cinci puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi aducerea lor la standardele  Schengen, în vederea deschiderii lor în regim de trafic internaţional.

Printre cele cinci puncte se numără şi vama Racovăţ. Standardele Schengen prevăd dotarea punctelor de trecere cu infrastructura şi echipamentele necesare securizării frontierelor externe, concret fiind vorba de spaţii suficiente pentru cercetări şi intervievări, aparatură de zi şi de noapte, toate fiind amplasate în condiţii optime de funcţionare.

 Odată cu sistarea vizelor către Ucraina traficul prin Vama Racovăţ a crescut de zeci de ori, ajungându-se la o medie de 1.200 de persoane şi 350 de maşini pe zi. Aceasta este a doua vamă care ava fi modernizată în acest an, după ce în urmă cu câteva săptămâni a fost deschis punctul de frontieră de la Rădăuţi Prut, unde urmează să fie construită o vamă modernă

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite