Botoşani: UPDATE Luptător în Afganistan rănit grav într-un accident de circulaţie. Elicopterul SMURD a refuzat să-l preia pentru că este în stare foarte gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragoş Talpalaru( 39 ani) a suferit multiple traumatisme în urma accidentului petrecut în această dimineaţă la Stăuceni. Militarul este în stare gravă şi trebuia transportat la Clinica de Neurochirurgie Iaşi. Echipajul a refuzat să îl preia pentru că subofiţerul este în stare foarte gravă. Militarul va fi operat de urgenţă la Judeţean. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire.

Ora 8.00: Accidentul s-a produs din vina şoferului autospecialei care nu a adaptat viteza la condiţiile de trafic, a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens, unde a impactat frontal un autoturism în care se aflau doi bărbaţi. Pasagerul din dreapta autoturisului a murit la scurt timp după producerea accidentului, iar şoferul a fost preluat de un echipaj al ambulanţei, însă sunt şanse foarte mici ca acesta să supravieţuiască.

image

Ora 10.00: După examinarea subofiţerului de către cadrele medicale din Unitatea de Primire a Urgenţelor s-a luat decizia transportării victimei la o unitate specializată din cauza multiplelor traumatisme suferite în timpul accidentului.

„Pacientul este într-o stare deosebit de gravă, prezintă un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu multiple plagi epicranian, contuzie cerebrală, traumatism toracic, cu observaţie multiple fracturi costale şi contuzie abdominală. Este în continuare stabilizat şi explorat în serviciul nostru, iar în funcţie de rezultate vom decide dacă îl trimitem în centrul universitar Iaşi, daca vom vedea că leziunile sunt complexe şi îi pun viaţa acestuia în pericol", a precizat medicul Petrică Rădăuceanu după examinarea victimei.

image

Ora 12.00: Medicii echipajului Smurd sosiţi cu un elicopter de la Iaşi au refuzat să preia pacientul după ce starea acestuia s-a agravat brusc în urma unei hemoragii interne. Subofiţerul a fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean pentru a se efectua mai multe manevre chirurgicale care să îl stabilizeze pentru a putea suporta zborul până la Iaşi.

image

Ora 13.00: După o oră de aşteptare echipajul SMURD a decis să se întoarcă la baza din Iaşi fără a prelua pacientul. Soarta subofiţerului UM 01189 din Botoşani Dragoş Talpalaru este acum în mâinile medicilor botoşăneni care au intrat de urgenţă în sala de operaţii pentru a încerca să salveze viaţa militarului botoşănean.

image

Ora 17.00

Persoana decedată astăzi dimineață în tragicul accident de la ieșirea din Stăuceni a fost identificată. Bărbatul în vârstă de 78 de ani se numește Gheorghe Scutaru și are domiciul în Botoșani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite