Botoşani: Tinerii preferă străinătatea în locul facultăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Târgului Ofertelor Universitare, care a avut loc în weekend, a înregistrat un eşec major în Botoşani. Tinerii n-au fost impresionaţi de ofertele academice prezentate de reprezentanţii facultăţilor din Suceava şi Iaşi.

„Nu am fost la târg pentru că nu dau mai departe. Am cunoştinţe care au făcut facultate şi au şi master, iar acum ies în stradă că nu câştigă decât cu vreo 200 de lei peste minimum pe economie. Am ajuns la concluzia că nu se merită să studiez atâţia ani să îşi bată joc alţii de mine“, a spus Ionuţ Holeanu, un tânăr de 18 ani, care preferă străinătatea.

Doar câteva zeci de persoane s-au apropiat de sutele de locuri prezentate de Universitatea „Ştefan Cel Mare“ Suceava, Universitatea „Gheorghe Asachi“, Universitatea „Mihai Kogălniceanu“ şi Universitatea „Petre Andrei“, toate din Iaşi.

Audienţă foarte scăzută

„De la 10.00 stăm aici şi nu am avut decât două-trei persoane care au venit să studieze broşurile. Nu ne aşteptam la aşa ceva“, a spus Irina Zettel, secretar în cadrul Universităţii „Ştefan Cel Mare“ din Suceava.

Cei care au venit cu standurile la acest târg spun că evenimentul a fost destul de mediatizat şi au explicat eşecul prin dezinteresul tinerilor pentru studiile superioare. „Lipseşte interesul din partea tinerilor“, a conchis reprezentantul sucevean.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite