Botoşani: Primăria scoate la licitaţie lucrările la cel mai mare parc de agrement din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul de agrement Cornişa va costa  87 de milioane de lei şi se  va întinde pe 48 de hecatere. Municipalitatea a anunţat că toată documentaţia a fost depusă şi acceptată de Agenţia de Dezvoltare Regională N-E şi urmează ca la sfârşitul lunii mai să se liciteze lucrarea.

Lucrările la Parcul de agrement Cornişa vor demara cel mai târziu în luna septembrie şi se vor întinde pe o perioadă de doi ani. „Cu siguranţă că pentru a participa  la licitaţie se vor asocia mai multe firme pentru că lucrările sunt deosebit de complexe şi nicio firmă nu poate să le realizeze de una singură. Licitaţia va fi organizată la sfâritul lunii mai, iar lucrările vor începe la sfârşitul verii",  a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Pe deal la Cornişa va fi amenajat cel mai mare parc de agrement din Moldova.  Parcul va avea singurul râu artificial din ţară, omologat olimpic pentru rafting, şi o saună siberiană cu iglu de gheaţă. Acestea sunt doar două dintre ineditele atracţii ale viitorului Parc de Agrement şi Sport Cornişa .

Edilii se gândesc chiar să găzduiască pe râul artificial competiţii europene de rafting, iar în patinoarul, prevăzut a fi construit, o etapă olimpică de curling. Parcul va mai avea patru bazine de înot, printre care şi unul olimpic cu trambulină pentru sărituri.  Înainte de a începe toate aceste lucrări, autorităţile locale vor trebui mai întâi să mute reţeaua de medie tensiune care alimentează oraşul cu energie electrică.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite