Botoşani: Parcările de pe străzi, la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezordinea şi lipsa mobilierului stradal de pe străzile judeţene şi naţionale i-a scos pe comisarii de mediu la control. Verificările se fac cu reprezentanţi de la Drumuri Naţionale şi de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

Acţiunea, începută la mijlocul săptămânii trecute a pornit după ce au existat plângeri din partea populaţiei cum că în mai multe parcări, mizeria trasformă spaţiul în adevărate rampe de gunoi. În luna aprilie, reprezentanţii Comisariatul Judeţean de Mediu au trasat sarcini şi au făcut atenţionări administraţiilor publice locale şi direcţiilor de drumuri iar de această dată, se va controla îndeplinirea măsurilor trasate.

„Fiecare parcare existentă pe străzile naţionale şi judeţene trebuie să aibă cojuri de gunoi şi mobilier stradal, masă şi bănci. În această perioadă am format echipe mixte de control şi verificăm toate parcările situate pe drumurile judeţene dar şi cele naţionale", a specificat Rodica Zelincă, director coordonator în cadrul Gărzii de Mediu Botoşani.

În cazul în care sarcinile trasate în aprilie nu au fost luate în considerare, administraţiile locale şi cei de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale, riscă pe puţin 20.000 lei, maximul amenzii prevăzute de lege fiind de 50.000 lei.

„Este foartă multă mizerie mai ales în parcările din zonele cu păduri. Opresc maşinile, stau oamenii la un popas şi preferă să arunce gunoiul pe jos. Chiar dacă nu este coş, iei gunoiul cu tine şi îl arunci unde trebuie. Vorbim şi de cei şapte ani de acasă până la urmă", a spus Andrei Bocan, conducător auto.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite