Botoşani: Medicul veterinar care a ucis 240 de căţei: " Am făcut ce trebuia făcut!“( FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Sanitar Veterinară a demarat o anchetă pentru a afla dacă animalele au fost ucise cu brutalitate. Medicul veterinar recunoaşte că i-a eutanasiat personal pe cei 240 de căţei şi spune că niciunul nu a suferit. 

EXCLUSIV: Vezi aici ultimele fotografii făcute aseară cu cei 240 de câini înainte de masacrul de la padocul Botoşani

Ora 21.35

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare sare în apărare medicului care a ucis câinii. „ Ce putea să facă dacă animalele erau bolnave. A gândit ca un medic", a spus Dora Vasilescu,  directorul DSV Botoşani.

Interesant este că medicul Cristian Petru Pancu lucrează de doi ani la cabinetul veterinar al soţului şefei DSV Botoşani. 

 Ora 18.15

Medicul Cristian Petru Pancu este convins că uciderea câinilor a fost cea mai bună alegere."Am constatat că au jigodie după semnele clinice prezente. Am decis eliminarea tuturor câinilor de acolo, prin eutanasiere cu substanţă autorizată. Personal am făcut eutanasierea. A fost o injecţie rapidă iar câinii nu au suferit", a spus Cristian petru pancu, medic veterinar( foto jos)

image

Ora 16.15

Criminaliştii au ridicat cadavrul unui animal ucis în această dimineaţă la padocuri şi l-au dus pentru analiză la DSVSA. „ Aici vor fi luate probe şi se va stabili cum au murit animalele şi dacă erau bolnave", a spus Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

Ora 15.00

Direcţia Sanitar Veterinară vrea să ştie cum au fost ucise animalele mai ales că în padocuri băltea sângele. Acelaşi lucru vor să îl afle şi anchetatorii care nu exclud varianta ca animalele să fi fost ucise în chinuri groaznice şi nu injectate. „Vom discuta cu medicul şi vom face o anchetă la padocuri pentru a afla ce s-a întâmplat cu animalele", a spus Dora Vasiliu, şef DSVSA.

Ora 14.35

Viceprimarul Florin Ghiorghiţă a dat ordin să fie ucişi câinii

image

Graba cu care paznicii de la padocuri spălau sângele din ţarcuri la primele ore ale dimineţii dar şi graba cu care au fost puse leşurile în saci şi duse la crematoriul din Suceava, nasc suspiciuni. „ Nouă ni s-a spus că medicul veterinar le-a administrat injecţia letală. Nu am fost acolo să vedem dar nu cred că au fost ucişi cu brutalalitate", a spus Florin Ghiorghiţă, viceprimarul de Botoşani

Ora 12.10: Puţini câini, majoritatea pui, au reuşit să scape măcelului.

image
image
image
image

Ora 11.38: La această oră, leşurile animalelor sunt încărcate într-o dubă a serviciului public edilitar al Primăriei şi vor fi duse la un crematoriu de animale din judeţul Suceava.

Animal ucis cu cruzime și lăsat să atârne spânzurat de podul care traversează Jiul

Soluţii anti-maidanezi la Iaşi: adopţii, amenzi şi sterilizare (CAMPANIE)

Mai multe cadavre ale unor câini au fost găsite într-un adăpost din oraşul prahovean Boldeşti Scăeni

Ora 11.23: Viceprimarul Botoşaniului, Florin Gheorghiţă, a afirmat că încă de acum o săptămână s-a decis uciderea câinilor bolnavi de jigăraie din padoc.

„Eutanasierea lor s-a stabilit de acum o săptămână iar ieri au fost semnate actele. Am primit buletinele de analiză de la medicii veterinari care au spus că animalele au jigăraie, o boală care se transmite uşor de la un animal la altul. Am dispus uciderea lor cu injecţii letale întrucât tratarea lor ne costa scump, respectiv 400 de lei de animal şi tot nu se făceau bine", a spus Gheorghiţă.

Vezi facsimil mai jos:

image
image

Ora 11.17: Dumitru Jităreanu, asistentul veterinar de la padoc, s-a ascuns într-o magazie. Angajaţii padocului au pus lacătul la intrarea în curte şi nu permit nici măcar accesul poliţiştilor. Din acest motiv, oamenii legii aşteaptă acum sosirea criminaliştilor.

image

Ora 11.12: Oamenii de la groapa de gunoi spun că nu sunt miraţi de măcelărirea câinilor de la padoc. „Şi anul trecut s-au cărat leşurile mai multor animale la gunoi unde li s-a dat foc. Când nu vor să-i omoare cu mâna lor, nu le mai dau mâncare şi câinii se mănâncă între ei", a spus o persoană de la groapa de gunoi.

Această informaţie a fost confirmată şi de reprezentanţii ADOR.

image

Ora 11.06: Angajaţii padocului şi-au schimbat declaraţiile. Dacă dimineaţă susţineau că ordinul a venit din partea autorităţilor locale, acum ei spun că animalele au murit de jigăraie şi că angajaţii nu au făcut decât să pună cadavrele în saci.

image

Acest lucru este însă infirmat vehement de reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor. „Noi am venit şi ieri să punem la punct adopţia celor 18 câini, care trebuiau să ajungă în Germania, Suedia, Cluj şi Timişoara, şi nu am văzut animale bolnave şi nici nu s-a spus că ar fi un câine bolnav de jigăraie. De la începutul anului am adoptat doar 20 de câini pentru că mereu suntem amânaţi", a spus Eugen Nistor, preşedintele filialei ADOR din Botoşani.

image

Ora 10.55: Personalul padocului nu pare deranjat de măcelărirea animalelor de care trebuia să aibă grijă. „Mai bine v-aţi îngriji de copiii şi bătrânii care mor de foame în spitale şi azile decât de nişte javre care atacă oamenii. Cineva de la groapa de gunoi a fost atacat ieri de un câine. Nu le mai plângeţi de milă!", a strigat prin gard unul din angajaţi.

Ora 10. 45: În acest moment, se pare că au supravieţuit numai 8 animale din cele 234 care se aflau ieri la padocul din Botoşani.

Ora 10.10: Conform primelor estimări, nu mai puţin de 150 de câini au fost ucişi la padocul din Botoşani. Sacii cu corpurile animalelor au fost ferite de ochii presei şi ai curioşilor.

Nu se ştie cine a comis aceste acte, dar angajaţii padocului, unii dintre ei în stare de ebrietate, au spus că au primit directive de la Primărie să măcelărească patrupedele şi că de acest lucru fusese informat şi veterinarul padocului.

Voluntarii de la Asociaţia pentru protecţia animalelor ADOR ştiau că astăzi vor adopta 18 animale cu 1.200 de lei şi că vor hrăni restul câinilor. Când au ajuns la padoc în această dimineaţă, voluntarii au dărâmat gardurile pentru a încerca să salveze o parte din animale, dar efortul lor a venit prea târziu.

Drept urmare, la faţa locului a izbucnit o bătaie în toată regula între voluntarii ADOR şi paznicii de la padoc. Conflictul a fost aplanat de intervenţia Poliţiei.

Ora 9.32: Mai mulţi saci de rafie cu cadavrele maidanezilor sunt depozitaţi la padoc. Deocamdată, oficialii nu au făcut nicio declaraţie ca să explice situaţia.

11 câini au fost omorâţi la Râşnov. Motivul: sufereau de jigodie

Vom reveni cu amanunte

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite