Botoşani: Lider sindical: „Noul Cod al Muncii legiferează sclavagismul“(VIDEO/FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de reprezentanţi ai celor patru confederaţii sindicale au ieşit în stradă să protesteze faţă de adoptarea proiectul de modificare a Codului Muncii. În semn de protest, sindicaliştii au întors spatele autorităţilor locale când au ajuns la Palatul Administrativ.

Sindicaliştii sunt conştienţi că nu mai pot schimba mare lucru mai ales că Guvernul a aprobat astăzi proiectul de modificare a Codului Muncii şi va trimite documentul la Parlament, în vederea angajării răspunderii. Profesori, angajaţi din spitale dar şi din instituţiile alte publice au mărşăluit prin tot oraşul şi au scandat lozinci împotriva guvernului. „ Dacă parlamentarii noştri nu înţeleg că şi angajaţii au drepturi, va fi vai şi amar de noi", a spus Carmen Adomnicăi, angajat Serviciul de Asistenţă Socială.

image

Protestatarii au cerut populaţiei să li se alăture în marşul de protest şi să spună „NU" modificărilor codului muncii. Desfacerea contractului colectiv de muncă , a contractelor pe perioadă nedeterminată , eliminarea sporurilor şi drepturilor salariale, modificarea normei de muncă sau acordarea abuzivă a concediului fără plată sunt doar o parte dintre nemulţumirile protestatarilor. „ Aprobarea noului cod al muncii înseamnă legiferarea sclavagismului. Ne vor transforma în zilieri care au un singur drept: să muncească" , a declarat Marius Oroşanu, lider sindical(foto jos)

image

Peste o săptămână, pe 7 martie, botoşănenii sunt aşteptaţi să se alăture sindicaliştilor la un nou protest de proporţii la care vor participa peste 1000 de angajaţi din sistemul de stat

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite