Botoşani: În mai puţin de o lună etnobotanicele vor fi interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarea şedinţă de consiliu local se va vota hotărârea privind interzicerea comerţului de etnobotanice.

Consilierii locali nu au putut supune la vot proiectul în ultima şedinţă din 2010 pentru că acesta nu a fost publicat la timp.

„Legea spune că în momentul în care produci o hotărâre de consiliu local cu caracter restrictiv sau care afectează marea parte a populaţiei, obligatoriu trebuie publicată cu minim 30 de zile înainte de adoptare. Noi l-am prezentat consilierilor locali şi aşteptăm ca populaţia sau consilierii să vină cu amendamente", a declarat viceprimarul Florina Ghiorghiţă.

Municipalitatea a propus interzicerea în totalitate a comerţului de halucinogene, nu restricţii de distanţă faţă de şcoli, cum s-a procedat în alte administraţii locale.

„Acolo interizici şi fumatul şi vânzarea de alcool şi acela este un proiect care poate fi atacat foarte uşor. Noi am căutat să facem un proiect care să nu poată fi atacat, cu o măsură principală de confiscare a mărfii, distrugerii ei şi plus o amendă maximă, cât a permis legislaţia, de 3000 de lei", a adăugat Florin Ghiorghiţă.

Hotărârea de Consiliu Local privind interzicerea comerţului de etnobotanice va intra în vigoare la sfârşitul lunii ianuarie.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite