Botoşani: Gerul a spart conducta de apă care alimentează cartierul Primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducta s-a spart dimineaţă şi a inundat intrarea în oraş, dinspre Suceava. Apa Grup  a fost nevoită să folosească o conductă de rezervă pentru a nu sista furnizarea apei în cartierul Primăverii

Conducta spartă se află la intrarea în municipiul Botoşani, la câţiva metri de sensul giratoriu de  la intersecţia străzilor  Sucevei cu Pacea. "Este vorba de conducta de 500 de milimetri care este şi foarte veche, din 1970. Spărtura s-a produs din cauza temperaturilor extrem de scăzute. Apa are doar un grad şi a intervenit o contracţie puternică.  Este o conductă care suplimentează cu apă toată zona Primăverii şi până la remedierea avariei în acest cartier presiunea va fi scăzută." a declartat Marcel Georgescu, directorul de la Apa Grup.

Echipele de intervenţie vor trebui lucreze cu conducta sub presiune pentru a nu sista apa la societatea de termificare. "Intervenţia va dura ceva mai mult. Dacă era să oprim apa din conductă trebuia să sistem şi alimentarea cu apă a societăţii de termoficare şi am fi lăsat fără căldură tot oraşul. Preferăm să înrtegistrăm pierderi de apă decât să lâsam lumea fârâ căldurâ" a declarat Costică Prâjan, şeful secţiei de apă canal de la Apa Grup.

Ca să se poată cricula în condiţii sigure, drumarii au împrăştiat material antiderapant peste spa scursă pe şosea.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite