Botoşani: Cristian Roman: “A intrat frica în ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orbii cu permise de conducere au început să îşi predea permisele şi certificatele de handicap. Prefectul acuză Direcţia de Sănătate Publică că nu se implică în descoperirea celor care beneficiază nejustificat de indemnizaţiile pentru handicap şi a altor persoane care conduc, deşi sănătatea nu le permite acest lucru.

După mediatizarea celor aproape 500 de cazuri în care persoane cu diverse afecţiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător auto posedă şi permise auto, persoanele în cauză, care ştiu că sunt în ilegalitate au început să îşi predea de bunăvoie permisele auto şi certificatele de handicapat. Prefectul este nemulţumit însă de faptul că unele instituţii abilitate în a descoperi aceste cazuri nu fac nimic.

"De când a pornit acest scandal văd că unii nu fac altceva decât să găsească scuze. Acest sistem care dă drumul în trafic al unor persoane care pot fi un real pericol pentru ceilalţi cetăţeni şi facilitează scurgerea ilegală a banilor publici în buzunarele unor orientaţi ai momentului şi deja sunt confirmări în acest sens. Există oameni care şi-au depus singuri certificatele şi vor da banii înapoi", a declarat prefectul Cristian Roman.

Nemulţumirile prefectului în demersurile instituţiei de a descoperi persoanele care beneficiază nejustificat de indemnizaţie de handicap se referă strict la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. Directorul direcţiei nu înţelege însă aceste nemulţumiri. Aflaţi alte reacţii ale prefectului şi directorului Direcţiei de Sănătate public în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite