Botoşani: Au orbit subit ca să ia indemnizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Agafia Constantin este unul dintre orbii ,, în acte,,
Botoşani: Agafia Constantin este unul dintre orbii ,, în acte,,

Trei femei şi un bărbat au „orbit" în acte pentru a pune mâna pe indemnizaţiile de handicap şi pentru a-şi angaja neamurile ca însoţitori. Orbii din acte au în comun un lucru: sunt rudă cu o angajată a Direcţiei de Asistenţă Socială, instituţie care dă undă verde dosarelor de handicap.

Citeşte şi:

S-au dat drept orbi ca să încaseze indemnizaţiile de handicap de la stat

Agafia Constantin (73 de ani), Maria Ţivlică (72 de ani), Dumitru Cojocariu (51 de ani) şi Elena Huţu (64 de ani), din Botoşani, rude între ei, primesc din 2005 indemnizaţii pe caz de boală. Coincidenţă sau nu, cei patru au orbit subit, aproape în acelaşi timp. În urmă cu cinci ani, toţi au primit certificate de nevăzători, gradul I, de la acelaşi medic, oftalmologul Gabriel Oprişanu.

Cu actele în mână, oamenii şi-au făcut dosare de handicap, aprobate fără probleme de aceiaşi 12 membri ai Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani.

Potrivit medicilor, diagnosticul pus celor patru presupune ca ei să vadă cel mult nişte umbre. În realitate, „orbii" văd foarte bine, se întreţin singuri, se uită la televizor, au grijă de gospodărie şi chiar recunosc că primesc ajutor social pentru că altcineva le-a făcut dosarul. Reţeta-minune o ştie cel mai bine Fănica Cojocariu, având funcţia de consultant la Direcţie. Veriga dintre cei patru este soţie, fiică sau nepoată cu „orbii" din acte.

Citiţi mai multe în ziarul Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite