Botoşănenii, mari consumatori de prezervative şi contraceptive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

An de an aproape 100.000 de prezervative sunt distribuite populaţiei din Botoşani. Marea majoritate a solicitărilor prin intermediul medicilor de familie vin din partea studenţilor dar şi a liceenilor.

Programul derulat de opt ani de zile de Direcţia de Sănătate Publică, a redus considerabil numărul avorturilor. Dacă în 2002, circa 8.000 de botoşănence renunţau într-un an la sarcină, acum cifra acestora nu atinge 2.000 de cazuri pe an.

„Cele mai mari solicitări le-am avut la prezervative. Programul are succes în urma acţiunilor şi în special tinerii sunt cei care solicită. Cam 80.000-100.000 prezervative este cererea pe an", a spus Lidia Onofrei, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Dacă înainte, aceste metode contraceptive erau distribuite de către medicii de familie, doar cazurilor sociale, în prezent, acordarea acestora se fac pentru toate categoriile de cetăţeni.

În prezent, Direcţia de Sănătate Publică mai are pe stoc peste 55.000 de prezervative şi alte mai bine de o mie de alte produse de contracepţie ce urmează să fie repartizate medicilor de famile la sfârşitul semestrului în curs.

Pe lângă acestea, în baza cererilor de la cadrele medicale de familie, autoritatea sanitară a mai solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea cu alte 20.000 de prezervative, produse necesare pentru a acoperi anul în curs.

„Decât să faci un copil şi să îl laşi în stradă ori să nu ai cu ce să-l creşti, mai bine eşti precaut. E bine că există acest program. Nu mai spun de pericolul unei boli", a spus Rodica Sandu, o studentă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite