Acuzele unui candidat la concursul pentru inspector şcolar general: probe măsluite, comisii politice şi un sistem educaţional monopolizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor din Botoşani dezvăluie prin intermediul unei scrisori deschise modul în care ar fi fost măsluit concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general.

Daniel Botezatu este profesor la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani. Este doctor în istorie, membru PNL şi a participat la concursul organizat, luni, de ministerul Educaţiei pentru ocupara funcţiei de inspector şcolar general în judeţul Botoşani. Contracandidata acestuia a fost Mihaela Huncă, membru PSD, profesor de matematică şi inspector şcolar general în ultimii 3 ani. După cele trei probe de concurs câştigătoare a fost desemnată Mihaela Huncă, cu 130 de puncte, faţă de cele 113,5 puncte obţinute de Daniel Botezatu. 

Acuze la adresa comisiei formată din membrii PC şi PSD

Întors de la Bucureşti, profesorul Daniel Botezatu a lansat în mediul online o scrisoare deschisă prin care acuză pe membrii comisiei de măsluirea concursului. În primul rând acesta spune că toţi membrii comisiei erau membrii PSD şi PC. 

„Preşedintele comisiei era domnul secretar de stat Vasile Şalaru. Membru al Partidului Conservator. Din comisie mai făceau parte un director din minister, de la Direcţia minorităţi, care a fost şi cel mai imparţial, apoi inspectorul şcolar general din Cluj, Valentin Cuibus (consilier judeţean PSD, fost prefect PSD de Cluj inspectorul şcolar general din Olt, doamna Felicia Man, vajnică membră a PSD and the last, but not the  least, al cincilea membru al comisiei, inspectorul şcolar general de Neamţ, domnul Vasile Stan” se arată în scrisoarea profesorului Botezatu. Profesorul din Botoşani susţine că măsluirea ar fi avut loc  după prima probă, cea teoretică. 

”Din acest moment, după acest test obiectiv, urma să-şi intre «în mână» comisia de examinare”, precizează Botezatu. Mai precis membrii comisiei ar fi tras sforile la proba unde era prezentat CV-ul concurenţilor, profesorul botoşănean nefiind punctat pentru câteva activităţii efectuate şi care trăgeau greu la scorul final. 

„La CV nu mi-a fost punctată participarea la câteva zeci de proiecte, sau faptul că am fost membru în Comisia naţională pentru elaborarea programelor şcolare la Istorie, spunându-mi-se că acest aspect intră la domeniul membru în Consiliul consultativ. Le-am atras respectuos atenţia membrilor comisiei că ministerul educaţiei nu are consiliu consultativ. Abia atunci au catadicsit să arunce, precum o ciozvârtă, încă 1,25 puncte, întrebându-mă ironic dacă sunt mulţumit”, continuă dezvăluirile Botezatu. În cele din urmă la proba de interviu, unde profesorul a expus proiectul său de management, Botezatu spune că a fost contrazis fără rost de Şalaru, ca şi cum ar fi încercat să-i găsească nod în papură. 

”Ce caută şi acesta aici”

Totodată Daniel Botezatu susţine că după ce a ieşit din sală a fost informat de doi sindicalişti din Botoşani prezenţi la concurs că Şalaru ar fi spus despre profesorul botoşănean „ce caută şi acesta aici?”. „Sper ca aceste afirmaţii ale mele să ajungă în presa naţională, pentru că sunt asemenea unui fitil la un butoi cu pulbere. Ele înlătură cortina îndărătul căreia caracatiţa PSD caută să monopolizeze sistemul de educaţie.”, conchide Botezatu. 

”Garantez că acest concurs nu a avut legătură cu politicul”

vasile salaru

De cealaltă parte, contracandidata sa, spune că este doar părerea lui, concursul fiind corect. „ A fost un concurs dificil pentru care am muncit foarte greu. A fost un concurs corect. Au picat şi mulţi membrii PSD, nu se pune problema politic aici, chiar a fost corect şi am muncit pentru rezultatul obţinut. Este doar părerea dumnealui. Chiar ne-am felicitat la final”, spune Mihaela Huncă. 

Totodată şi Vasile Şalaru, preşedintele comisiei spune că de fapt Daniel Botezatu nu a ştiut să piardă concursul fiind corect şi transparent. ”Din punctul meu de vedere am desfăşurat acest concurs cu transparenţă maximă şi respectând legea. Concursul a beneficiat de prezenţa a peste 50 de observatori, din partea sindicatelor şi a comitetelor de părinţi. Nu a fost niciun candidat care să aibă vreo obiecţie. Din contră am fost felicitaţi inclusiv de cei care au pierdut din celelalte judeţe pentru această transparenţă a concursului. Garantez că acest concurs nu a avut nicio legătură cu politicul şi a fost foarte corect, cu o transparenţă maximă”, spune Vasile Şalaru (foto dreapta). În afară de reclamaţia profesorului din Botoşani, nu au mai fost înregistrate alte plângeri privind corectitudinea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Concursul pentru postul de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman este programat săptămâna aceasta

Ministrul Educaţiei, fentat de inspectorii generali şcolari. Cum au boicotat şefii Inspectoratelor concursul pentru posturi. Ministrul: „Am păşit cu stângul“

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite