95.000 de dolari pentru cea mai scumpă ciupercă din lume. Vânzătorul este un botoşănean stabilit de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Balan, botosaneanul care a vandut cea mai mare trufa alba din lume FOTO www.thetimes.co.uk
Nelu Balan, botosaneanul care a vandut cea mai mare trufa alba din lume FOTO www.thetimes.co.uk

Nelu Balan, un bărbat din satul Rediu, comuna Răuseni  a fost în centrul atenţiei presei de peste Ocean, după ce a vândut unui miliardar rus o trufă albă de 1,8 kilograme.

Potrivit pubicaţiei Business Insider, Nelu Bălan a vândut delicatesa de aproape două kilograme cu suma de 95.000 de dolari. Cel care s-a încumetat să achiziţioneze trufa este miliardarul rus Vladimir Potanian. 

Cumpărătorul este considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia cu o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari. 

„Este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, un cunoscut oligarh ce controlează importante resurse naturale în Rusia”, scrie publicaţia Business Insider.

Presa de peste Ocean susţine că aceasta este cea mai mare trufă albă din lume. Botoşăneanul Nelu Balan este cunoscut în New York pentru restaurantul de lux pe care îl deţine, care este frecventat de personalităţi cunoscute din lumea filmului dar şi politicieni. 

Cititi si: 

Un bistriţean se numără printre primii căutători de trufe din ţară. De 13 ani aleargă după „diamantul pământului”

FOTO Preţuri de mii de dolari pentru cele mai rafinate mâncăruri. Care sunt cele scumpe alimente din întreaga lume

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite