Zăpoare de gheaţă, pe mai multe râuri din Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpoare de gheaţă s-au format pe mai multe râuri din judeţ FOTO ISU
Zăpoare de gheaţă s-au format pe mai multe râuri din judeţ FOTO ISU

Creşterea temperaturii din ultimele zile a dus la apariţia unor zăpoare de gheaţă pe mai multe cursuri de apă din Bistriţa-Năsăud care traversează localităţile Salva, Rebra, Coşbuc şi Nimigea. Pompierii, sprijiniţi de comitatele locale pentru Situaţii de Urgenţă au rezolvat deja probleme existente.

În ultimele zile, din cauza creşterii temperaturii s-au format zăpoare de gheaţă ce s-au întins pe câţiva kilometri buni, în localităţile Salva, Rebra, Coşbuc şi Nimigea.

Marţi, un zăpor de gheaţă ce se întindea pe 4 kilometri s-a format pe râul Sălăuţa, în zona localităţilor Coşbuc –Salva. Pentru a sparge acest zăpor de gheaţă, pompierii militari au folosit peste 8 kg de TNT.

Cu aceeaşi problemă s-au confruntat şi locuitorii din Rebra,pe râul din localitate formându-se un zăpor de gheaţă ce se întindea pe un kilometru.

„În continuare, toate cursurile de apă din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt monitorizate, echipajele de intervenţie fiind pregătite să acţioneze când situaţia o impune”, precizează reprezentanţii ISU Bistriţa.


Vă mai recomandăm:

GALERIE FOTO Spectacol alb pe bătrânul fluviu Dunărea

METEO Cod galben de ceaţă emis pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din ţară

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite