UPDATE Deţinuţii de la Penitenciarul Bistriţa cer condiţii mai bune. Conducerea puşcăriei a chemat gardienii de acasă şi a oprit gazul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii incarceraţi la Penitenciarul Bistriţa s-au alăturat colegilor din ţară şi fac şi ei grevă spontană. Deţinuţii cer condiţii mai bune. Conducerea puşcăriei pare depăşită de situaţie, chemând gardienii de acasă şi oprind gazul în instituţie, din motive de securitate.


UPDATE:

„În jurul orei 14:00, 15 deţinuţi din cadrul unei secţii de cazare, au refuzat pâinea fără să invoce motive specifice. Ulterior, 13 deţinuţi au escaladat acoperişul unei secţii de deţinere şi a blocului alimentar, manifestându-se verbal zgomotos şi protestând în semn de solidaritate cu deţinuţii din celelalte penitenciare. În acelaşi timp, persoanele de pe o altă secţie de deţinere au incendiat materiale textile producând pagube materiale. Pentru intervenţie a fost alarmat întreg personalul unităţii, totodată a fost solicitat sprijinul ISU Bistriţa, a celui de Jandarmi şi a celui de Poliţie, precum şi a SMURD”, a declarat Laura Opriş, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bistriţa. 

Aceasta a mai spus că conducerea penitenciarului poartă discuţii cu deţinuţii implicaţi în această formă de protest şi încearcă identificarea unor soluţii care să răspundă problemelor. Principalele aspecte semnalate de deţinuţi vizează condiţiile de detenţie, cum ar fi supraaglomerarea, acodarea de servicii medicale suplimentare, posibile acte de clemenţă care ar putea fi adoptate. 

Penitenciarul Bistriţa nu se confruntă cu un grad de ocupare peste capacitate. Deţinuţii au susţinut că vor să fraternizeze cu colegii din ţară.


Zeci de deţinuţi incarceraţi în Penitenciarul Bistriţa protestează şi la această oră. Protestul a început în urmă cu mai bine de o oră. Deţinuţii lovesc gratiile cu diferite obiecte, iar 6 dintre ei s-au urcat pe acoperişul uneia dintre clădiri. 

Aceştia cer condiţii mai bune de arest, fără a preciza însă cu ce probleme se confruntă. 

Conducerea instituţiei pare depăşită de situaţie. Se pare că mai mulţi gardieni au fost chemaţi din concediu şi de acasă pentru a-i potoli pe deţinuţi. Mai mulţi gardieni s-au plasat cu armele din dotare la gardurile cele mai apropiate de deţinuţii protestatari.

Deocamdată nu sunt informaţii despre posibile incidente, însă gardienii au închis gazul în toate clădirile penitenciarului. La faţa locului au apărut două dube de jandarmi şi una de la poliţie 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite