Tribunalul Bistriţa-Năsăud, asaltat de bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din dosarele înregistrate în 2011 la Secţia Civilă a Tribunalului Bistriţa-Năsăud se referă la solicitarea de drepturi băneşti de către bugetari. Profesorii care cer anularea reducerii cu 25% a salariilor cred că au şanse de reuşită şi aşteaptă sentinţa instanţei în acest sens.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Bistriţa-Năsăud, aproape 35% dintre dosarele înregistrate de la începutul anului au ca obiect solicitarea unor drepturi salariale de către bugetari. „În perioada ianuarie-februarie 2011 au fost depuse 69 de dosare prvind diminuările salariale în baza legii 118/2010 şi alte 112 dosare privind indemnizaţia concediilor de odihnă", arată Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

Numai astăzi pe rol au fost 60 de cauze prin care profesorii bistriţeni îşi solicită drepturile băneşti. „În primul rând vrem să se respecte Codul Muncii, care spune foarte clar că un angajat nu poate intra în concediu cu un salariu şi când se întoarce la muncă să aibă un alt salariu, aşa cum s-a întâmplat în cazul nostru pe luniile iulie şi august ale anului trecut", a declară Florin Nechiti, liderul de sindicat de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda".

395 de dosare pe rol

Din luna noiembrie a anului trecut, la Tribunal au fost depuse peste 650 de dosare, multe dintre ele având mai mult de un singur reclamant. 395 dintre dosarele depuse în ultimele patru luni sunt pe secţia civilă a instanţei şi se referă la personalul contractual, care îşi cere în instanţă drepturile băneşti în urma diminuării cu 25% a salariilor. „Au depus dosare personalul contractual al primăriilor Bistriţa, Lechinţa, Mărişelu, Cetate, Galaţii Bistriţei, Zagra, Târlişua şi Chiuza. De asemenea, profesorii de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu au depus 127 de dosare, cei de la Colegiul Naţional George Coşbuc au depus un singur dosar cu 71 de reclamanţi, cei de la Liceul de Muzică Tudor Jarda au venit individual, 56 de dosare, iar profesorii de la Colegiul Tehnic Infoel au depus şapte dosare care au în total 71 de reclamanţi", susţine Dana Ceuca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite