Tibi Uşeriu pleacă iar în Yukon Arctic Ultra, cea mai dură cursă din lume. Anul trecut a fost salvat cu elicopterul: „Am o treabă de rezolvat. De încheiat o afacere“

0
0
Tibi Uşeriu a câştigat de trei ori maratonul 6633 Arctic Ultra. FOTO Facebook/ 6633 Arctic Ultra
Tibi Uşeriu a câştigat de trei ori maratonul 6633 Arctic Ultra. FOTO Facebook/ 6633 Arctic Ultra

De trei câştigător al celebrei curse 6633 Arctic Ultra, românul Tiberiu Uşeriu va concura pentru a doua oară consecutiv la Ultramaratonul Yukon Arctic. Uşeriu ia startul joi, 30 ianuarie, de la ora 20.30.

Tibi Uşeriu se întoarce la Yukon, în Canada, unde va participa la competiţia care l-a doborât anul trecut. Atunci, românul a fost nevoit să abandoneze cursaşi a fost transportat de urgenţă la un spital, după ce s-a ales cu degerături la picioare. 

În condiţii extreme, pe o temperatură care poate să scadă chiar sub -40 C, românul şi-a propus să ducă de această dată la bun sfârşit cursa, după ce anul trecut a parcurs 100 de kliometri înainte de a fi obligat să renunţe. 

„Astăzi, la ora noastră 20:30, Tibi Useriu va lua din nou startul la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiţii extreme de la Cercul Polar. Tibi a făcut o primă încercare anul trecut la această nouă competiţie pentru el şi, după doar 100 de kilometri, a abandonat din pricina câtorva degerături.

Dar, aşa cum deja ne-a obişnuit, va ataca din nou această competiţie, cu gândul să se răzbune pe trecut şi să reziste cât mai mult, poate chiar până la capăt!  De fiecare dată când Tibi a fost acolo, în ţinuturile îngheţate, a reuşit să ne unească toate emoţiile într-un mod special. L-am urmărit cu sufletul la gură. Poate acesta este motivul pentru care el acum aleargă pentru Via Transilvanica - un drum lung care uneşte toate emoţiile, culturile şi locurile pe care această ţară minunată le are de oferit lumii. Noi vă vom ţine la curent cu toate noutăţile primite de la el”, e anunţul postat pe pagina de Facebook a organizaţiei Tasuleasca Social, din care face parte şi Tibi.
 

Deşi a avut mari probleme anul trecut, Tibi Uşeriu este convins că va reuşi de această dată. În ediţia din 2019, două degete de la picior i-a degerat în timpul somnului, dar medicii au reuşit să i le salveze miraculos. Românul a fost extras cu elicopterul dintr-un punct al maratonului. Uşeriu se arată conştient că în 2020 va avea o misiune infernală. Frigul este inamicul numărul unu pentru ultramaratoniştii înscrişi. 

„Frigul e nemilos, impersonal, imposibil de impresionat. Frigul nu ştie că tu eşti ceva campion pe nu ştiu unde, că ai experienţă, nu ţine cont de nimic. Frigul îşi face treaba şi o face pe tăcute, mai ales noaptea. Şi imediat cum ai greşit, frigul „te arde”, nu te avertizează, aşa cum ar fi politicos din partea lui. E un pericol subtil de care trebuie să fii extrem de conştient. Anul acesta plec altfel, cu siguranţă: averizat şi prudent. Voi trece la un moment dat exact prin acel loc de unde am fost luat cu elicopterul de către organizatori. Sunt sigur că nu voi mai face aceeaşi greşeală, ba chiar am de gând să nici nu poposesc în acel punct de control, ci să trec pe lângă el, fără să opresc”, a spus Uşeriu, într-un interviu pentru PressOne

El a explicat şi motivaţia care îl împinge să ia din nou startul la această competiţie. „Am o treabă de rezolvat. De încheiat o afacere, cum ar veni. Ceva care îmi stă în gât, ca un oscior de peşte. Dacă e să punem asta în cuvinte, ar suna cam aşa: „Am o problemă cu lucrul început şi nedus la capăt”. Nu pot suporta chestia asta, aşa că m-am întors să încerc să termin o cursă”, a mai spus Uşeriu pentru sursa citată.

Mai multe - Bistriţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite