Tânărul bănuit că ar fi omorât un bătrân în Bistriţa-Năsăud l-ar fi avut complice chiar pe colegul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegul cioban al tânărului a fost audiat în cursul nopţii FOTO: Bianca Sara
Colegul cioban al tânărului a fost audiat în cursul nopţii FOTO: Bianca Sara

Anchetatorii încep să descâlcească iţele încurcate ale unei presupuse crime petrecute vineri noaptea în comuna Bistriţa-Bârgăului, când un bătrân a dispărut fără urmă, după ce i-a luat foc casa. Se pare că tânărul de 23 de ani găsit în Vaslui nu este singurul suspect. Bănuit de complicitate este şi colegul său de la stână.

Vineri noaptea, un incendiu a mistuit casa unui bătrân de 82 de ani din Bistriţa-Bârgăului. Atunci, bătrânul a dispărut fără urmă, prima bănuială fiind că acesta a ars în incendiul care i-a mistuit casa.

Până în acest moment nu au fost găsite rămăşiţe umane în mormanul de scrum care a rămas în urma incendiului. Legiştii şi criminaliştii au luat la puricat marţi din nou întreaga zonă, în speranţa că poate vor găsi indicii că bătrânul a murit în incendiu.

De data aceasta, anchetatorii au apelat la criminalişti din câini de detectare a cadavrelor din Cluj-Napoca. 

Sâmbătă dimineaţa a dispărut şi Paul Toderaşc un cioban de 23 de ani din Bacău, care muncea de ceva vreme la o stână din vecinătatea bătrânului. Acesta este bănuit că ar fi în spatele odioasei crime, mai ales că a fost văzut cu mulţi bani la el şi cu hainele pătate cu un lichid ce părea sânge. 

În cursul zilei de marţi acesta a fost găsit în judeţul Vaslui. Se pare că acesta se ascundea la stâna pe care o îngrijeşte tatăl său. Identificarea sa s-a făcut după ce a fost dat în căutare naţională şi internaţională, cu sprijinul Poliţiei Rutiere din Vaslui.

cercetari crima bistrita

Marţi, anchetatorii s-au întors la locul incendiului şi au reluat la puricat întreaga zonă (Foto: Bianca Sara)

Colegul de muncă al ciobanului, complice 

Marţi, în cursul serii la locul incendiului a fost dus Paul Toderaşc. Anchetatorii au sperat ca acesta să le indice locul unde ar fi ascuns cadavrul. Tot marţi seara, în ecuaţie a mai intrat o persoană. Este vorba chiar despre colegul de muncă al lui Paul Toderaşc, Vasile Nanu. Acesta ar fost parte din această ecuaţie încă de la început, de la plănuirea jafului şi „execuţia” acestuia.

Acesta a fost audiat la postul de poliţie din Bistriţa-Bârgăului şi dus la Bistriţa pentru continuarea audierilor. 

Culmea, Vasile Nanu a stat de vorbă cu jurnaliştii şi le-a spus că el este ultima persoană care l-a văzut vineri seara pe Paul Toderaşc, care i-ar fi spus că are de gând să îl jefuiască pe bătrân. Vasile Nanu a susţinut chiar că ar fi încercat să îl convingă să nu îşi ducă la bun sfârşit planul, însă fără rezultat. 

Antecedentele penale dubioase ale lui Toderaşc 

Paul Toderaşc are antecendente penale, fiind condamnat în această primăvară la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat şi profanare de morminte.

Potrivit autorităţilor locale din Plopana, localitatea sa natală unde ar fi comis infracţiunile, acesta a furat 15 lei din cutia milei, după care s-a dus în cimitir, unde ar fi scos din mormânt o femeie proaspăt îngropată şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu cadavrul. 

Vă mai recomandăm:

VIDEO Tânărul bănuit că ar fi omorât un bătrân s-a lăudat cu fapta sa şi ar fi făcut cinste localnicilor din „pradă“

Cine este femeia de 41 de ani suspectată că a lăsat să moară trei copii după ce i-a născut. Bebeluşii mumificaţi au fost găsiţi întâmplător în podul unui bloc

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite