„Săptămâna altfel”, între excursii scumpe în străinătate şi vizite la Jandarmi, Poliţie sau ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta elevii de toate vârstele din judeţ au ocazia să se bucure de alte activităţi de care nu au parte în restul anului şcolar. Mai multe instituţii din judeţ au pregătit activităţi pentru elevi, iar la unele şcoli se organizează chiar excursii în străinătate pentru şcolarii cu dare de mână.

Şcolile din judeţ se întrec şi în acest an în activităţi atractive pentru elevi cu ocazia programului „săptămâna altfel”. Dacă unii profită de parteneriatele avute cu diverse instituţii, invitându-şi elevii la ISU, Jandarmerie sau Poliţie, alţii organizează diverse activităţi în propria unitate şcolară.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud anul acesta elevii vor avea ocazia să participe la diverse ateliere susţinute ba la diverse şcoli ba la instituţii precum Complexul Muzeal, la spectacole de teatru sau chiar un periplu prin municipiu pentru vizitarea celor mai valoroase case.

Nu lipsesc anul acesta nici excursiile. Dacă părinţii cu o situaţie materială modestă îşi trimit copiii în Cluj-Napoca sau Mureş, cei cu dare de mână aleg pentru odraslele lor destinaţii precum Polonia, Italia sau Turcia.

Nu mai puţin de 50 de excursii sunt organizate săptămâna aceasta de şcoli din tot judeţul, numărul acestora fiind totuşi cu 30% mai mic decât anul precedent.

Întrebată dacă nu cumva „săptămâna altfel” este un motiv pentru chiul, inspectorul general Camelia Tabără a precizat: „Săptămâna altfel a fost gândită astfel încât să dispară componenta obligatorie. Se pun absenţe. Lucrurile sunt mai greu de gestionat în şcolile mari, dar cele 6 ore de şcoală trebuie să devină 6 ore de activitate”.



Vă mai recomandăm:
 

„Şcoala Altfel”. Scandalul şpăgii în şcoli îi consemnează pe copii în clase

Grădina zoologică şi Castelul Corvinilor vor putea fi vizitate gratuit de elevi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite