S-a întors iarna! Strat de zăpadă de cinci centimetri în Pasul Tihuţa, care leagă Transilvania de Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsorile s-au întors la Bistrița. FOTO: Arhivă
Ninsorile s-au întors la Bistrița. FOTO: Arhivă

Stratul de zăpadă măsoară 5 centimetri în Pasul Tihuţa după ce, în zonă, a nins toată noaptea de sâmbătă spre duminică, drumarii fiind nevoiţi să arunce pe DN 17, care leagă Transilvania de Moldova, peste 20 de tone de antiderapant.

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud a informat că, la Piatra Fântânele, în Pasul Tihuţa, a nins abundent în noaptea de sâmbătă spre duminică, zăpada depunându-se într-un strat de 5 centimetri.

"A nins pe toată Valea Bârgăului, zăpada s-a depus într-un strat de 1-2 centimetri. De la Mureşenii Bârgăului spre Pasul Tihuţa avem însă un strat mai consistent, de 5 centimetri", a declarat, duminică, dispecerul de serviciu de la SGA Bistriţa-Năsăud, potrivit Mediafax.

Ca să păstreze drumul circulabil, drumarii au acţionat cu două utilaje care au împrăştiat pe DN 17, în Pasul Tihuţa, peste 20 de tone de antiderapant.

"Contractele pentru deszăpezirea drumurilor s-au încheiat. Mai avem la Piatra Fântânele doar două utilaje. Am acţionat cu ele şi am păstrat drumul curat. Sperăm să nu ningă mai tare fiindcă nu ştiu ce vom face", a declarat dispecerul de serviciu de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Duminică a început să ningă viscolit şi la Bistriţa, însă zăpada nu s-a depus, ninsorile fiind de scurtă durată, urmate apoi de soare.

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite