S-a deschis Târgul Turistic Medieval la Bistriţa GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Turistic Medieval s-a deschis vineri
Târgul Turistic Medieval s-a deschis vineri

Bistriţa îşi prezintă în cadrul primei ediţii a Târgului Turistic Medieval mascota, sloganul şi sigla medievală. Timp de trei zile, centrul oraşului este animat de activităţile organizate în cadrul celui mai important târg anual din oraş.

Vineri a avut loc deschiderea oficială a târgului. Pe pietonalul Liviu Rebreanu au fost amplasate standuri pentru toate cele şapte oraşe săseşti Sibenburgen din Transilvania, fiecare oraş venind cu pliante şi materiale promoţionale, iar restul pietonalului este deidat Bistriţei.

Pe toata strada au fost montaţi zece struţi din fibră sticlată, mascotele oraşului, pe care bistriţenii acum au ocazia să-i vad[ prima dată, iar la standul oraşului se găsesc de cumpărat materiale promoţionale cu sigla şi sloganul „Bistriţa, poarta Transilvaniei".

Târgul Turistic Medieval s-a deschis vineri

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Pe parcursul celor trei zile cât ţine târgul vor avea loc conferinţe cu agenţii de turism regionale pentru promovarea brandului Bistriţei, dar şi animaţii stradale şi activităţi pentru bistriţenii care trec prin zonă în aceste zile.

Vineri între orele 12-14 se organizează un tur al oraşului cu un ghid specializat, iar între timp au loc animaţii stradale pentru copii cu membrii trupei de teatru de păpuşi din Bistriţa. Începând cu ora 13.00 are loc un concurs de sulptat dovleci, care se va termina cu o paradă a dovlecilor, iar seara este organizată Noaptea albă a monumentelor istorice din oraş. Participanţii vor putea afla informaţii şi să viziteze principalele monumente.

Sâmbătă începând cu ora 10.00 are loc congresul „Sibenburgen", iar pe pietonal va fi o expoziţie culinară în urma căreia se va oferi premiul pentru „Meniul anului la Bistriţa". în restul zilei vor avea loc animaţii stradale la toate monumentele istorice din oraş, iar seara se va termina cu un Carnaval costumat.

Târgul Turistic Medieval s-a deschis vineri

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Duminică se va încheia Târgul Turistic, dar pe parcursul întregii zile, artistul plastic Ştefan Popa Popa'S alături de o echipă de caricaturişti din cadrul Ştefan Popa Academy va introduce Bistriţa în Cartea Recordurilor stabilind un nou record mondial. Toţi bistriţenii care doresc să-i fie alături pot să participe ca şi modele ale sale în încercarea lui de a realiza un maraton de desen, iar la sfârşit vor primi gratuit caricatura realizată. La finalizarea lor, lucrările vor fi oferite în mod gratuit celor care au stat ca modele. Artiştii spera ca pe parcursul unei singure zi să realizeze în jur de 3000 de lucrări.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite