REZULTATE BAC 2014 BISTRIŢA-NĂSĂUD. 62,4% dintre absolvenţi au promovat examenul de Bacalaureat. Două licee au 0 promovabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
62,4% dintre absolvenţii din Bistriţa-Năsăud au obţinut notă de trecere FOTO: Corina Macavei
62,4% dintre absolvenţii din Bistriţa-Năsăud au obţinut notă de trecere FOTO: Corina Macavei

Procentul de promovabilitate în Bistriţa-Năsăud la examenul de Bacalaureat este de 62,4%, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Deşi rata de promovabilitate este mai mare decât media la nivel naţional, există două licee în Bistriţa-Năsăud cu promovabilitate 0.

Dintre cei 2486 de elevi care s-au înscris la examenul de Bacalaureat, 1418, adică 62,4%, au promovat examenul maturităţii. Procentul este mai mare decât cel înregistrat la nivel naţional (59,18%), dar şi decât cel din 2013, când doar 58,31% dintre absolvenţii din Bistriţa-Năsăud au reuşit să obţină o notă de trecere la Bacalaureat.

Cei mai mulţi dintre cei care au susţinut examenul maturităţii, aproape 30%, au obţinut note între 7 şi 8, 27% au obţinut note între 6 şi 7, 27,5% au obţinut note între 8 şi 9 şi doar 16,1% au obţinut note cuprinse între 9 şi 10.

Anul acesta nu s-a înregistrat nicio medie de 10 la examenul de Bacalaureat, cea mai mare medie, 9,96 obţinându-se la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, la secţia Filologie.

De asemenea, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” este liceul cu cel mai mare grad de promovabilitate, peste 95% dintre absolvenţi reuşind să promoveze examenul de Bacalaureat. Următorul pe listă cu aproape 94% promovabilitate este Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, iar pe locul al treilea se clasează Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud cu un grad de promovabilitate de 89,8%.

Nu au lipsit nici liceele cu promovabilitate zero. La Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean şi la Liceul „Petru Rareş” din Bistriţa niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.

Luni, 7 iulie, elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot să depună contestaţii, care vor fi rezolvate în perioada 8-10 iulie. Rezultatele finale urmează a fi făcute publice în data de 11 iulie.



Vă mai recomandăm:
 

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Niciun absolvent din Capitală în top

D`ale Bacalaureatului… „geografisme”.„Nigeria a aderat la UE încă din anul 2004”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite