Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“, cel mai bun liceu din judeţul Bacău în 2014. Două eleve de 10 la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ este cel mai bun liceu din judeţul Bacău şi printre primele din ţară FOTO Mircea Merticariu
Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ este cel mai bun liceu din judeţul Bacău şi printre primele din ţară FOTO Mircea Merticariu

Toţi elevii din promoţia acestui an a renumitului liceu băcăuan au trecut examenul de Bacalaureat iar două eleve au luat nota 10 la toate probele. Jumătate dintre elevii Colegiului Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ au obţinut o medie peste 9 la examenul de Maturitate iar 15% sunt deja admişi la universităţi de prestigiu din străinătate.

În băncile colegiului băcăuan au susţinut examenul 244 de candidaţi, iar 242 au trecut Bacalaureatul. „Promoţia din acest an a luat Bacalaureatul 100%. Cei doi care au picat examenele sunt dintre absolvenţii din alţi ani şi încă nu ştiu dacă au învăţat la liceul nostru. Potrivit statisticilor, peste jumătate din elevii noştri au obţinut media generală peste 9 iar Bianca Teodora Gaşpar, de la clasa profesorului Dan Leonte şi Ioana Mare, de la clasa soţiei dumnealui, Doina Leonte, au luat 10 la toate probele Bacalureatului. Întreaga promoţie este de excepţie, sunt copii foarte buni, care doar şi-au confirmat rezultatele la olimpiadele naţionale din ultimii ani “, a precizat profesorul de matematică Andrei Gabriel, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Vrănceanu“.

Elevele de 10 pe linie de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ au planuri mari pe viitor. Teodora Gaşpar îşi doreşte să facă medicina în România şi rezidenţiatul în străinătate. „A fost uşor Bacalaureatul, accesibil tuturor. Ştiam că voi lua notă mare, dar nu credeam că voi lua 10 la toate probele, mai ales că la română nu am făcut pregătire. Vreau să urmez Facultatea de Medicină la Bucureşti şi eventual rezidenţiatul în străinătate. Avem un învăţământ medical de foarte bună calitate şi nu văd rostul să urmez studiile afară“, a spus Teodora Gaşpar.

Cealaltă elevă de nota 10, Ioana Mare, este deja admisă la King’ College din Londra, unde va urma Facultatea de Drept. „Bacalaureatul a fost accesibil, cred că orcine învăţa putea lua măcar nota 7. În urma unor examene, am fost acceptată de la King’ College din Londra, pe Drept. Singura condiţie era să termin Bacalaureatul cu 9.50. Vreau să intru în diplomaţie, pe drept internaţional, să reprezint ţara la organismele europene“, a spus Ioana Mare.

La Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ încă nu se cunoaşte şeful de promoţie. Mai mulţi elevi au avut medii de 10 în toţi anii de liceu. „Vom vedea după contestaţii cine este şeful de promoţie. În acest moment, cred că eu aş fi şefă de promoţie, deşi am avut doar 9.97 în anii de liceu“, a mai spus Teodora Gaşpar.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, transmise Ministerului Educaţiei Naţionale, au mai obţinut rezultate bune  Liceul Grigore Moisil din Oneşti, unde162 au luat Bacalaureatul din 169, (95,85%), Colegiul Ferdinand I, unde din 199 de candidaţi, 10 au picat Bacalaureatul, (94,97%) dar şi Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, unde  a fost înregistrată o promovabilitate mare-94,42%.  Aici, din 251 de candidati doar 14 nu au trecut examenele.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite