Rareş Buhai a fost premiat cu 10.000 de lei pentru aurul de la Olimpiada Internaţională de Informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Buhai a reuşit să încheie cariera de olimpic cu o medalie de aur FOTO: Bianca Sara
Rareş Buhai a reuşit să încheie cariera de olimpic cu o medalie de aur FOTO: Bianca Sara

Marţi, olimpicul Rareş Buhai a fost recompensat cu 10.000 de lei pentru aurul obţinut la finalul lunii iulie în Kazahstan, la Olimpiada Internaţională de Informatică. Premiaţi au fost toţi olimpicii din loturile naţionale de matematică, fizică şi informatică.

Marţi, cei 15 membri ai loturilor naţionale de matematică, fizică şi informatică au fost premiaţi în cadrul „Întâlnirii cu olimpicii”. Premiile s-au acordat în funcţie de medalia câştigată anul acesta la competiţiile internaţionale.

Astfel, pentru medaliile de aur a fost acordată suma de 10.000 de lei, pentru argint 8000 de lei, iar pentru bronz 6000 de lei. De asemenea, au mai fost premiaţi şi profesorii care i-au pregătit pe olimpici.

Rareş Buhai s-a retras în glorie din „cariera” de olimpic, reuşind să aducă acasă de la Olimpiada Internaţională de Informatică cea de-a patra medalie de aur. Pe lângă premiul în valoare de 10.000 de lei, Rareş Buhai se poate lăuda şi cu poziţia a doua în Hall of Fame-ul competiţiei care adună an de an olimpici din 85 de ţări.

Vă mai recomandăm:

Secretul lui Rareş, geniul noii generaţii de informaticieni. Cum a reuşit un copil din Bistriţa să ia numai aur la olimpiade şi să-i uimească pe americanii de la MIT

Cel mai medaliat olimpic român, Rareş Buhai, va studia la MIT. „Sistemul românesc de învăţământ încurajează performanţa, dar este axat pe memorare“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite