Proteste: circa 5.000 de bistriţeni şi-au petrecut seara de duminică tot în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de bistriţeni protestează şi duminică seara în stradă după ce s-au întâlnit mai devreme, de la 17.00, în acelaşi loc.


UPDATE 22:00: Protestul s-a încheiat în jurul orei 21:00, în piaţa din faţa Instituţiei Prefectului. Doi protestatari au fost scoşi din mulţime întrucât consumaseră băuturi alcoolice. Aceştia au fost avertizaţi verbal de către jandarmi şi lăsaţi să plece

UPDATE 20.04 Sunt circa 5.000 în stradă. Reprezentanţii Bisericii Evanghelice, simbolul oraşului, au bătut clopotele când manifestanţii au trecut pe lângă ea, deşi nu era la oră fixă. 

UPDATE 19.39 Numărul manifetsanţilor a ajuns la circa 3.000. Ei se îndreaptă spre sediul PSD din Bistriţa.

UPDATE 19.16 Circa 2.000 de oameni sunt în stradă.

image

UPDATE 19.00 În jur de 1.000 de oameni au ieşit duminică seara în stradă pentru a protesta. Numărul acestora pare să fi scăzut faţă de zilele trecute. Şi pancartele sunt mai puţine, fiind înlocuite cu steaguri. 

   

Încă de la ora 17:00, când a început protestul plouă mocăneşte. Protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului. Se pare că traseul parcurs astăzi va fi mai scurt.

   

Mii de bistriţeni sunt aşteptaţi duminică seara în stradă, pentru a şasea oară. Dacă până acum ora de întâlnire era 19:00, duminică, protestatarii se vor întâlni la ora 17:00, tot în piaţa din faţa Instituţiei Prefectului.

Sâmbătă, numărul protestatarilor a ajuns la 6.000, un adevărat record pentru Bistriţa. Câţiva bistriţeni au venit la protest cu mai multe sticle pline cu ceai şi i-au servit pe participanţi şi pe jandarmi. De asemenea, jandarmii au primit flori de la protestatari, care au scandat „Jandarmeria, jos pălăria”. 

După o oră de protest în faţa Instituţiei Prefectului, protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului, parcurgând în jur de 6 kilometri. Singura oprire a fost în faţa sediului PSD, unde protestatarii au huiduit şi au scandat lozinci anti-partid. Protestul s-a încheiat în jurul orei 22:15, în locul în care a început. 

   

Vă mai recomandăm:

Peste 6.000 de bistriţeni au protestat sâmbătă în stradă. Vremea a ţinut cu protestatarii

FOTO VIDEO Ploaia nu i-a speria bistriţeni, care s-au întâlnit şi vineri în stradă. Peste 5.000 de oameni au protestat

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite