Producţia de miere a scăzut cu 70% anul acesta din cauza vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea capricioasă de anul acesta dă bătăi de cap apicultorilor, care s-au trezit că au scos în 2014 doar 30% din producţia înregistrată în urmă cu un an. Apicultorii spun că anul acesta mierea românească va fi inexistentă pe piaţă.

Producţia de miere a scăzut cu 70% anul acesta în Bistriţa-Năsăud susţin apicultorii. Potrivit acestora, producţia de miere nu le ajunge nici să menţină peste iarnă familiile de albine, producţia slabă datorându-se ploilor şi a vremii capricioase.

„E un an în care producţia de miere e aproape inexistentă. Lipseşte mierea produsă în România de pe piaţă. Se mai găseşte prin supermarketuri din alte ţări, dar de la noi prea puţin. Acesta poate fi declarat un an calamitar pentru noi apicultorii. Sunt şi apicultori care au dat o tonă de zahăr pentru a menţine în viaţă familiile de albine”, precizează Florin Vedeanu, apicultor şi medic veterinar.

Acesta a mai spus că nu sunt semnale de pierderi masive de efective, asta şi datorită faptului că apicultorii au fost cu ochii pe albine anul acesta, tocmai pentru a preveni moartea lor. Apicultorii sunt nevoiţi să cumpere zahăr şi sirop de zahăr pentru a le menţine în viaţă.

Cu toate acestea, apicultorii nu se aşteaptă neapărat ca preţul mierii să crească, piaţa fiind alimentată de produsele din alte ţări.



Vă mai recomandăm:

Bistriţeanul care a lăsat tâmplăria pentru apicultură şi surprinde cu specialităţi precum miere cu kiwi confiat, cătină sau migdale

An dezastruos pentru apicultori, din cauza vremii: familii de albine decimate, iar producţia de miere, aproape inexistentă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite