„Primul venit primul servit“ la tichetele Rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bistriţeni se află pe listele de aşteptare încă de acum o lună. A cincea tranşă de bonuri valorice pentru casarea maşinilor vechi se distribuie de astăzi în judeţ.

Toate cele 400 de vouchere Rabla aşteaptă să fie împărţite de astăzi bistriţenilor care au maşini de casat. Cei care vor să fie siguri că vor prinde un bilet trebuie să se grăbească fiindcă stocul se epuizează în trei zile.

Biletele se distribuie de astăzi

Biletele valorice acordate prin programul Rabla sunt aşteptate ca pâinea caldă. Ţinând cont de experienţa celorlalte tranşe, tichetele se vor epuiza în cel mult trei-patru zile. La societatea Redivivus, tichetele se distribuie de astăzi, după lista întocmită din timp. Biletele se vor da în ordinea în care au fost preluate maşinile. „Sunt persoane înscrise pe listele de aşteptare. În acordarea tichetelor Rabla se va ţine cont de aceste programări", explică Marilena Hangea, şeful compartimentului comercial de la Redivivus. Cele 200 de vouchere nu vor acoperi întreaga cerere, în opinia directorului firmei de casare. „Îi vom suna pe fiecare dintre cei care şi-au adus maşinile la noi să vină să-şi ridice tichetul valoric şi certificatul de distrugere al autovehiculului", explică Dumitru Buhai.

Remat-ul dă tichete primului venit

Dan Bilegan, directorul executiv al celeilalte firme din domeniu, S.C. Remat Bistriţa S.A, spune că ei vor distribui voucherele de-abia de mâine. „Nu am întocmit nicio listă de aşteptare pentru că nu vrem să le oferim oamenilor iluzii. Telefonul sună zilnic de nenumărate ori şi suntem întrebaţi când vin tichetele", afirmă Bilegan. Acesta adaugă că, dacă va mai fi nevoie, va solicita o nouă tură de bilete de la alte judeţe care nu le-au folosit. Marin Cristea, un bistriţean de 43 de ani, spune că se va grăbi mâine să-şi caseze maşina veche de 17 ani ca să-şi ia una nouă. „Am să-mi duc mâine maşina la Remat ca să primesc tichetul valoric", mai spune bistriţeanul.

Mai multe tichete în a cincea tură

Succesul înregistrat de acest program naţional a determinat Ministerul Mediului şi Pădurilor să suplimenteze numărul de bilete care se acordă într-o singură tranşă. Astfel, societăţile de casare pot solicita 200 şi nu o sută de 100 de tichete, ca pînă acum. Până acum, prin programul „Rabla", s-au casat la Bistriţa circa 800 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite