Primarul din Sângeorz-Băi a rămas fără mandat. Traian Ogâgâu este cel care şi-a umilit fiica filmând-o goală, în genunchi

0
0
Traian Ogâgâu, primar din Sângeorz-Băi, Bistriţa-Năsăud, dat jos din funcţie Sursa Facebook TO
Traian Ogâgâu, primar din Sângeorz-Băi, Bistriţa-Năsăud, dat jos din funcţie Sursa Facebook TO

Primarul din Sângeorz-Băi, cel care şi-a umilit fiica adolescentă, a fost dat jos din fotoliul de edil-şef. Condamnat penal de instanţă, Traian Ogâgău a primit ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, semnat de prefectul din Bistriţa-Năsăud.

Primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, devenit cunoscut la nivel naţional când în spaţiul public a apărut o înregistrare în care îşi umilea fiica adolescentă, a rămas fără mandat, în urma unei sentinţe penale - transmite News.ro. Prefectul din Bistriţa-Năsăud a semnat luni, 2 august 2021, ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. 

Anunţul a fost făcut de Prefectura Bistriţa Năsăud, care a precizat că prefectul Stelian Dolha a emis Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pentru primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, în urma unei sentinţe judecătoreşti prin care Ogâgău a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare şi pierderea unor drepturi electorale. Ogâgău a fost condamnat pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Iniţial, Traian Ogâgău a contestat sentinţa, însă ulterior a renunţat la contestaţie, au declarat pentru News.ro oficiali din cadrul Prefecturii Bistriţa-Năsăud. Ogâgău a intrat în atenţia opiniei publice anul trecut, când au apărut imagini filmate chiar de el, în care o pune pe fiica sa să stea în genunchi, dezbrăcată de la brâu în sus şi o umileşte.

În condiţiile în care ordinul intră în vigoare marţi, Traian Ogâgău a organizat, luni, o ceremonie de predare a mandatului de primar, pe care a transmis-o, în direct, pe Facebook. Primarul s-a prezentat cu banderola de primar pe care a predat-o succesorului său, viceprimarul oraşului. Ogâgău, care are pe rol mai multe dosare, a evitat să discute despre motivele pentru care a pierdut mandatul.

„De atâtea ori când îmi veţi cere sfatul cu mare drag voi veni şi voi pune osul la treabă. Conjunctura prin care s-a ajuns aici...nu mai contează nimic în momentul de faţă. Vreau să urez succes noii administraţii locale, noului primar şi vouă aveţi încredere că lucrurile merg în continuare aşa cum trebuie cu noua conducere”, a spus fostul edil.

Traian Ogâgău a câştigat alegerile locale din septembrie 2020 cu peste 65% din voturi, el fiind susţinut tacit la aceste alegeri de PNL, care nu a avut candidat pentru Primăria Sângeroz Băi. Edilul, la rândul său, a postat, în acea perioadă, mai multe fotografii pe Facebook în care îşi exprima susţinerea pentru echipa PNL, utilizând inclusiv sigla PNL pe fotografii ale sale. 

Pe aceeaşi temă: 

Primarul condamnat penal din Sângeorz Băi, care s-a filmat în timp ce îşi umilea fiica, a depus jurământul 

Primarul din Sângeorz Băi Traian Ogâgău, care s-a filmat în timp ce îşi umilea fiica, validat pentru un nou mandat. Decizia poate fi contestată

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite